lördag 22 september 2012

Växtloppis med många godsaker

LIte trött men glad och nöjd efter dagens växtloppis sitter jag här och kikar på de bilder som käraste maken tagit. Det var ett riktigt usligt väder. Men nu har vi haft tur så många gånger på rad med strålande solsken så det var väl ok i alla fall. Dessutom kunde vi flytta in i skolan och där fanns plats för både försäljare och glada besökare. Det blev en hel del folk trots det dåliga vädret. Trångt men mysigt.

Uppdukning av diverse godsaker.

Vi blev perfekt antal försäljare. Hade vi blivit fler hade vi inte fått plats. Anette/Dagens bästa bild kom efter lite debackel med punktering. Att få på reservdäcket i spöregn (som självklart låg UNDER alla plantor)  kunde dagen ha börjat bättre. Men hon hann fram i tid med alla sina spännande växter som tur var. Jag hoppas att du blev nöjd med dagen, Anette? På plats fanns även Eva och Susanne med stora, kraftiga perenner. Tror att de nästan fick sälja slut på det de hade med sig. Eva sålde även flera av sina fina, fina hjärtformade växtstöd.

Kära svärmor hjälper till med serveringen.

Pappa hade dukat upp ett välfyllt bord. Den här gången tror jag att det slog alla tidigare rekord i olika sorter. Speciellt för dagen var att han hade ordnat provsmakning av Havtornskaka. Tanken och förhoppningen är att den ska bli Gästriklands egen landskapskaka. Tidningen var där och förevigade.


Lille A. (i mitten av bilden) gillade havrekakan med lingon bäst.


Hela familjen blir liksom engagerad en sån här gång. Förutom pappa och make hade jag god hjälp av både mamma, svärmor och lillebror. Tack för all hjälp! Ni är väldens bästa familj!

Lillebror J., mina kransar och Anna-Karin Bodells fina hylla, 
Eva Blancks underbara hjärtan och gladaste bloggerskan. I morgon ska jag byta växter med en granne. Höstanemoner mot mina färgglada phlox. Kanske bode jag även peta ner några lökar. Det börjar bli dags. I alla fall för krokus, allium och hyasinter. Tulpanerna får vänta ett par veckor till. Väntar nämligen ytterligare leverans av vårlök från Jennys fröer och sånt och från Botanicus. Vilken våryra här kommer bli. :)


Men först! Lägga upp fötterna och dricka en god kopp te!


Kram, bästa trädgårdsvännerna!13 kommentarer:

Inger sa...

Haha, ser på bilden att mina vänner är fikasugna, jag tipsade... bedrövligt väder men tur att ni kunde vara inomhus. Havtornskaka låter smaskens.
Kram

Anonym sa...

Jag hade ju velat vara med! Ser tokmysigt ut! Fin familj du har. <3 Imorgon blir det nog lökplantering här också, om ruskvädret behagar maka på sig. Ha en fin kväll! Kram Hanna

Margot sa...

Oj så mysigt och trevligt det ser ut! Vilken tur att ni fick plats inomhus med allt och så härligt med en familj som jobbar tillsammans och hjälps åt!
Ha det gott!
Kram Margot

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilken mysig loppis ni haft. Vad roligt det hade varit att besöka den:)).
Ha det gott.
Kram Maria

Helens trädgård sa...

Vad roligt att få se bilder från ert lyckade växtloppis.
Tur att ni kunde vara inne då vädret var dåligt.

Trevlig kväll!

Anonym sa...

Vilken trevlig växtloppis! Kul att Anette hade just en sån rosa buskpion som stått på min önskelista ett tag. Tror att den sibiriska pionen blir väldigt fin också.

Din fina krans sitter nu på vår ytterdörr, blev jättefint. / Tina

P.S Hälsa pappa att vi gillade muffinsen med de konjaksmarinerade rönnbären!

Ranunkel i rabatten sa...

Det ser både roligt och fint ut! Så härligt.

Anette sa...

Tack för en härlig varm dag inomhus, skönt slippa regnet utanför! Mycket trädgårdprat med planer för nästa år.
Hemkommen med smakprovskakor, plus för "vår" lokala havtornskaka.
Jag lyckade väl i min avhållsamhet, kom hem med bara två nya plantor, vilka plantor sedan, två superfina djävulsbuskar. Helnöjd!
/Anette

TinaM sa...

Åh så mysigt ni verkar ha haft, skojigt =) Och snart kan man ju inte missa pappa B´s kakfrossor längre, blir alltför sugen :D

Tant Otteskrufv sa...

Det verkar ha varit en riktig energiboost med folk, växter och kakor! Precis vad som behövs den här tiden.

Ing-Mari sa...

Ohh! vad kul med växtloppis, skulle varit kul att vara med.
Skönt att ha tillgång så man vara inne om vädret sviker.
Kram Ing-Mari

Rosor och Akvileja sa...

En växtloppis verkar vara himla roligt, kanske borde fixa en liknande här i min lilla byggd ;)Åsa

Elin sa...

Å, det så kjempekoselig ut! Så flink du er som setter i gang noe sånt, skulle ønske det ikke var så langt unna meg:)