måndag 3 september 2012

Färgmatchad rikedom

För ett tag sedan skrev fantastiska Hanna (Tages Trädgård) om vilken rikedom det är att ha en trädgård. Och nu i skördetider är det svårt att känna sig annat än stormrik när man själv kan gå ut och hämta sin egen middag direkt ur jorden.  
Vi skördar och skördar och äter riktig lyxmat nästan varje dag. Potatis, morötter, kål, sockerärtor, mangold, tomater, gurka ... listan kan nästan göras hur lång som helst. 
Och när maten också är så här snygg så blir det ännu roligare att gå ut, stoppa fingrarna i jorden och gräva fram något gott. Just den här dagen blev det rosa kärlekspotatis 'Cherie', melongurka, morötter och färgmatchad mangold 'Rhubarb Chard'. 
Melongurkan är en nyhet för i år. Den fick jag som en liten planta av vännen E. Den är vansinnigt god och vi har fått hur många som helst på en endaste planta. Rekommenderas verkligen!
Ja, tänk vilken rikedom det är med trädgård. När den dessutom är färgmatchad blir det inte bara en fröjd för munnen utan även för ögat!  :)
Smaklig spis!
7 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Håller med ....vilken livskvaliteé . Melongurka låter intressant.

Kram

Ruben sa...

Vilken färgmatchning!!!! Förstår, att ni njuter. Lite lyxigt, faktiskt. Eller rättare sagt, väldigt lyxigt!!

Ha det gott!
/Ruben

Sabelhagens Olivlund sa...

Lyxigt!! Underbart att kunna skörda så fina egenodlade grönsaker. Jag får inte till det här hos mig, då vi är bortresta så mycket på sommaren. Men någon sort kan man ju prova ändå:)).
Ha en fin kväll.
Kram Maria

Inger sa...

Jag är så glad åt mina tomater och chili.
Kram

Veronica sa...

Jaa.. helt underbart med egna grönsaker... Vissa lyckas jag med andra inte men det gör inget för det är kul att odla grönsaker och blir inte tomaterna röda som det är risk för i år så får man väl göra Tomatchutney elr nåt ;)

Hélena sa...

Ser så fantastiskt härligt gott ut! Varje år har jag planer på allt ätbart jag vill så och skörda... varje år undrar jag vad jag ska göra med det :-) Nästa år ska jag först leta fram maträtter som jag gillar och sen odla innehållet. Kanske en sån bok man skulle ta och skriva.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Anjas Hill sa...

En otrolig lyx med egenodlat! Visst är det så.
Jag har också odlat melongurka i år men, den ser helt annorlunda ut än din./Anja