söndag 16 september 2012

Fjäril vinga

Vilken helt underbar helg vi har haft! Hög, klar luft, sol och faktiskt lite värme. Och helt plötsligt vimlar det av fladdrande fjärilar i all världens färger. 
Jag gissar att jag inte är ensam om att ha Påfågelöga som favoritfjäril? I år har det varit ovanligt många. Jag hoppas att det beror på att de trivs hos oss och att de blir ännu fler till nästa sommar. 

Extra kul med fjärilarna var att de inte verkade minsta besvärade över min närgångna kamera. Här har en påfågelöga landat på dahlian 'Smarty'. Dahliorna verkar mums även för humlorna. Precis efter jag tog den här bilden började faktiskt fjärilen och humlan att kickboxas. Såg så himla skoj ut. Tyvärr var jag inte riktigt vaken så jag fick ingen bra bild på det. Jag kan dock meddela att fjärilen vann på poäng. 
Här hos oss finns det fler som är mer än lovligt intresserade av fjärilar. Knappt så man ser den där uppe på jätteverbenans blomma. Men Smilla har full koll. Kommer den närmare är den hennes. Ingen pardon.
Har ni sett sådana fokuserade ögon?
Som tur var höll sig fjärilen på tryggt avstånd den här gången. Och så vitt jag vet sitter den fortfarande kvar på sin jätteverbena och luktar på sina blommor ...
Ha en finfin vecka!


10 kommentarer:

Med fingrarna i (j)orden sa...

Så fint du fångat både fjärilar och katt!
Kram Eva

Sabelhagens Olivlund sa...

Men vilka underbara bilder på din fjäril! Sötnos Smilla:)). Härligt att du haft en skön trädgårdshelg! Jag fick några timmar i fredags, annars har jag pysslat med annat.
Jag är kluven till trädgården denna tiden; är jag inte där saknar jag den, och ändå orkar jag inte sätta igång med något projekt nu. Men det är väl så det är:)).
Ha en fin kväll.
Kram Maria

Hon som talar med blommor sa...

Underbara bilder och mycket söt katt du har! En av mina katter heter också Smilla :) Trevlig kväll! / Carolin

Felix sa...

Härliga bilder på både fjärilar, humlor och sötaste Smilla! Verkligen fokuserad blick!

Lustigt nog gjorde jag ett inlägg i går med just påfågelsöga på mina blommor... ;-) Samma sak här, de satt kvar hur länge som helst. tyvärr hade vi inte lika fint väder i dag som i går, men det var uppehåll i alla fall.

Septemberhälsningar
Elisabet

Livet på solsidan sa...

Totalt fokuserad Smilla! Söt är hon :)

Och du lyckades verkligen fånga de flyktiga fjärilarna så vackert. De är fantastiska! I alla fall lite på avstånd. Om de kommer för nära tycker jag de är lite läskiga faktiskt...

Kram Tamara

Almbacken sa...

Wow, vilkan fantasiskt fina fjärilsbilder!!! Och söta kissen:)
Kram,
Maria

Anonym sa...

Fokuserad blick på fjärilarna, det känner jag igen här hemifrån! Har strängt talat om för våra katter att dom ska låta bli både fjärilar och humlor, men dom verkar inte lyssna på mig...:) / Tina

BLOMSTERDESIGN sa...

Man blir glad när man ser söta små fjärilar. Annars är inte insekter så söta med undantag för fjärilar. Smilla ser verkligen fokuserad ut. Jättesöt! Kram Therese

Villa Ryttarängen sa...

Vilka vackra fotomodeller. Vi har haft många fjärilar vi också det beror kanske på alla blommorna man har. Kram Pia

Ruben sa...

Katten ser minst sagt lite snopen ut! ;-)

Ha det gott!
/Ruben