onsdag 2 november 2011

Månadsbilden - november

Smet hem lite tidigare idag för att hinna få lite solljus. Men se det hann jag inte med. Den lilla sol som lyste i förmiddags hade bestämt sig för att lysa någon annanstans. Här är det bara grått, grått och grått.


Bäst att ta saken i egna händer. Släpade runt på påsen med värmeljus och tände alla lyktor jag har. Att jag gillar att tända ljus utomhus - även om jag själv sedan sitter inne - det har jag skrivit om tidigare. Men nu satte jag mig faktiskt ned och njöt av de små ljuspunkterna. Tänk vad lite ljus kan göra!

Månadsbilden för en blommande november
Gröna novembrar har jag varit med om tidigare. Men blommande..? Det har jag i alla fall ingen minne av att jag har upplevt tidigare. Sedan förra månaden är det en ny vinkel på månadsbilden. Jag är inte helt nöjd men det är bara att inse att det blir svårt att få med allt jag vill på en och samma bild.


Nytt sen sist är rosenspaljen och gulrabatten som syns till höger. I bakgrunden anar man en
byggnadsställning. Vi har äntligen fått hjälp med att lägga nytt tak. Kommer bli så himla fint! 

Den här månaden ville Hedvig vara med. Alltid lika mysigt med sällskap i trädgården. Även om jag ibland skulle önska att de var bättre på konstruktiv kritik. Typ "Matte, vilket trevligt växtval du har gjort här!" eller "Bra kontraster där i bladverken". Men det kanske de tänker? Vem vet ...


Ha en mysig kväll!

Kram,

14 kommentarer:

Christina sa...

Vilket trevligt sällskap du har i din trädgård. Den svarta är det en Norsk skogkatt? Fint med alla ljusen i trädgården, ser så hemtrevligt ut./Christina

Blomkärringen sa...

Så fina arrangemang du gjort, det är härligt med ljus i trädgården. Jag har inte hunnit dit riktigt men snart så.. Misse tänker antagligen mmmm en fin växt.. undrar om den går att tugga på, Mjau...känner mej lite hårig i magen (:D
Tyst matte.... hör du... jag tror att det är något där nere i jorden. Ska bara lägga mej på lurpass här under busken.. få se, jo då nu är jag klar, bara att vänta och så ett snabbt språng...(:D Fast alla katter är väl inte som min. (:D Härligt med sällskap i allafall. Ha det gott!

Sabelhagens Olivlund sa...

Man kan inte tro att det är november på dina fina bilder! Så mysigt med alla ljus du tänt, själv är jag lite dålig på det.
Så sött sällskap du har i trädgården!
Jag var ute och krattade i mörkret förut, och vad varmt det var jag blev helt svettig även om jag bara hade fleecetröja på mig! Fota hann jag inte.
Ha det gott.
Kram Maria

Trädgården på Höjden... sa...

Det ser verkligen otroligt mysigt ut med alla ljusen i din trädgård. Jag förstår att du fick sällskap! Det är så ljuvliga höstdagar att det gäller att passa på att njuta av de stunderna utomhus man får på vardagarna - även om det är skymning.

Hälsar Åsa

Ruben sa...

Mysiga bilder, jag tror till och med Hedvig skulle hålla med om det!

Ha det gott!
/RUben

Lisa sa...

Vilka mysbilder, och det ser då inte det minsta grått och trist ut härifrån :-) Och kära söta vilken gooo randig kisse i nedre hörnet, jag äääälskar randiga katter. Kram !
Lisa/Lisas trädgård

Hélena sa...

Åh, vilket härligt höstinlägg. Jättemysigt och visst är det underbart att gå runt och tända värmeljus i trädgården. I år ska jag lägga ner mer tid på att boa in mig i trädgården även på vintern.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Ranunkel i rabatten sa...

Så fintoch inspirerande! Jag ska också tända lycktorna i kväll! // Anna

Mia sa...

Det måste ju vara helmysigt att sitta inne också och se ut på dina fina ljuspunkter ute också men visst ska man fortfarande kosta på sig någon kvart ute. Hösten är fin iår så det är fint om man kan få njuta någon timme i dagsljus också. Så sött sällskap du har ute, kattor är ju egentligen allright'a djur, bara dom inte jaktar på mina fiskar :)

Johnna G sa...

Som vanligt vackra bilder! Och vilken årstid var har nu va?!

Lyckans lilla hus sa...

Vilka vackra lyktor du har! Jag är likadan, älskar små ljuspunkter där ute i mörkret även om vi sitter inne. Känns varmt i hjärtat bara. Vilka goa kissemissar som följer dig... vår kommer och tittar till ibland vad jag håller på med, sen slår han en lov igen. Annat var det när vovven levde, alltid i närheten, det är härligt. Ha en underbar fredagskväll, och helg! //Marie

Katarina sa...

Härliga bilder! Som vanligt.Jag blir alltid glad och inspirerad här inne hos dig!

Önskar dig en riktigt skön helg!
Katarina på Odla.nu

Katarinas trädgård sa...

Härligt med en grön och blommande november! Och sällskapskatter i trädgården är inte dumt, det har jag med, men mina är också ganska ointresserade av design och sånt..
Kram
Katarina

Lotta sa...

Det ser himla mysigt ut med alla tända ljus. Jag är riktigt dålig på sådant men nu fick jag verkligen inspiration. Jag önskar att Sune skulle vara lite mindre trädgårdintresserad. Böja buxbom och riva päronkvitten står på hans 'to do-lista' just nu. Om inte jag hinner hejda honom genom att slänga löv över honom. Då blir det krig i perennerna istället.
Kram