torsdag 30 december 2010

Året som gått oktober-december

Hej på er alla fina! Dagen innan nyårsafton. En vacker dag med rosa soluppgång och lagom kallt ute. I morgon har vi blivit lovade sol här i Landet Krokus. Dagen spenderar vi ute vid någon mysig grillplats vid havet med goda vänner. Ser fram emot det. :) Hur ser er nyårsafton ut?

Här kommer årets sista kvartal i en kort resumé. Kylan kom och med den snön. Ovanligt tidigt till och med för att vara Gästrikland.

Oktober
Den första frosten som kom var otroligt mild och sommaren höll i sig ännu några dagar. Jag kunde plocka mängder av färglada buketter långt in i oktober.
Men visst hade hösten kommit. Med alla vackra färger och frostrosor. I bland var det dock svårt att veta om det var sommar eller höst då jordgubbsplantor blommade samtidigt som underbara höstsilveraxet 'Brunette'.


November
Jag fyndade 100-tals vårlökar på Tradera och på andra reor. Det tog sin lilla tid att få ner alla i jorden och ett tag undrade jag om jag skulle hinna innan tjälen slog till pl allvar. Men det gick bra och nu ser jag fram emot blomsterprakt till våren.

Några av de lökar jag planterade var dessa skönheter.

 

I mitten av november kom snön och den ligger kvar än. Hann inte med att städa undan det sista men det som göms hotar ju med att komma fram ni vet ...


December
Frosseriet med ljus, lyktor och dekorationer började i och för sig redan i november men ökade en hel del när det blev mörkt redan vid tvåtiden. Kan man inte pyssla ute så får man pyssla inne. I bland kanske lite mer än vad maken riktigt gillar. Men jag tycker att det blir fiiiint. ;)Önskar er alla ett
GOTT NYTT FANTASTISKT ÅR!!!

Kram,


5 kommentarer:

Leena sa...

Oh vad jag blir avundsjuk att du fick ner vårlökarna! Jag tänker sätta massor varje år men innan det blir av så har vintern kommit ... Det blir säkert härligt, ser fram emot att se dem alla!
Jag har skrivit lite om hur vi firar vår nyårsafton, med goda vänner också, och med grillning också. Så lite likt ert firande!
Önskar dig gott nytt år!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vilka vackra höstbilder..... Det blir ett helt annat ljus på hösten som märks tydligt.... Undebart att du hann få ner alla dina hundratals lökar.... var lite orolig där ett tag i hösts.... vi höll ju på att gräva ner samtidigt ;-) Förstår att du längtar tills att få se resultatet....... Det ser lovande ut på bilderna......

Så kul att du började blogga... Gillar din blogg mycket, och extra kul att du finns i 'norrland' såklart!

Gott Nytt År
Kram Charlotte

Annelie sa...

Vilka vackra bilder du bjuder på!
Ha, jag hann inte få ner alla lökar. Jag har 100 röda tulpaner som ligger och tjurar i källaren. Ooops!

Gott Nytt År och kramar från Annelie!

Lotta sa...

Oj vad jag missat mycket för att vår internet-anslutning leker tittut. Men nu har jag haft en härlig stund att läsa ikapp mig på. Helt fantastiska bilder, och era projekt...jag sitter förstummad! Entrétrappan och odlingen längs planket...wow!
och alla lökar som du grävt ner...å, vad jag blir inspirerad!
Stor kram och ett riktigt
Gott Nytt År!

C. Tvillingmamma sa...

Oh så vackert! Gott nytt år! ;)