söndag 12 december 2010

Adventsdukning i matsalen

Som jag har skrivit i ett tidigare inlägg så får ni stå ut med bilder inifrån ibland. Idag blir det en liten visning av matsalen som är adventsdukad inför middagen. Försöker få med något blommigt och växtligt så att det blir lite trädgård iaf ...

Om jag skulle välja en enda färg som jag skulle ha omkring mig resten av livet skulle det definitivt bli grönt. Det är verkligen min färg och jag har målat flera väggar i olika gröna nyanser. Det mesta i matsalen går i grönt. Förutom själva väggen då så går även tavlor, glas och annan dekoration i gröna nyanser. När vi satte upp bilderna på väggen hade vi en idé om att byta dem vid varje årstid, sommarblommor på sommaren och så vidare men det har stannat med dessa höstbilder. Får se om vi tar upp den idén en annan gång.

Jag gillar att ta in naturen inomhus. Inte bara mossa, utan kottar, grenar, stenar och till och med små träd. Det får gärna vara dekorationer som påminner om skog och natur, som exempelvis trädet i metall på väggen.

Björken nedan har varit med i några år och är spraymålad i vitt och klädd i ljusslingor och guldkulor. På sommaren hänger jag gärna små vaser i den med blommor och blad.
Slutligen vill jag passa på att önska er en helt underbar 3:e advent. 12 dagar till dopparedagen!

Kramar i massor!

6 kommentarer:

Mia sa...

Vad himla underbart, grön är min älsklingsfärg också och här ser det bara helt knall stiligt ut. Vilken fantastisk glad färg du har målat väggen i och vinglasen, supert!!
Hoppas middagen blir trevlig :)

Margot sa...

Så fint du har det, läckert med den gröna väggen! Vilken mysig adventsdukning, jättesnyggt! Vilken trevlig middag ni kommer att få där :))
Ha det gott!
Kram Margot

Katarinas trädgård sa...

Nä, nu ångrar jag mig; jag tycker din dukning är finast!!! Grönt är ju en så härlig färg, så fint du har kombinerat allt! Björken är helt super, önskar jag hade plats för något sådant. I det här rummet måste det vara mysigt att sitta och äta! Ha det bra!
Kram,
Katarina

Unknown sa...

Hej!
Jättefint med allt det gröna!
Hoppas det blev en trevlig middag. Kram

Annelie sa...

Grönt är jätteskönt!
Fram på våren får jag gröndille och vill ha alla detaljer i grönt.
Älskar väggfärgen du valt, så dramatiskt, läckert och skönt. Helfrän stil på matbordet.

Kramar

lisa sa...

Jättehärligt med din gröna vägg och vackra tavlor på, mmm ! Grönt är min färg också. Där vi bodde förut hade vi en serveringsgång i två gröna nyanser. Här har det inte blivit något grönt än, men nu fick jag inspiration av dig. Tack
Lisa/Lisas trädgård