onsdag 15 december 2010

Fortsätter frossa i krispigt vitt

Visst är det väl ändå en härlig tid just nu! Huset fylls av dofter från hyasinter, det är pyntat och fint och det är gnistrande vackert ute. Ja, jag vet att jag låter som något gammalt vykort från äldre tider... Men jag gillar det här.Jag har, som sagt i ett tidigare inlägg, lyxen att få göra det gottigaste i år när vi firar jul på annan ort. Inget skura golv och gästtoa. Inget planerande för att se till att alla vegetarianer, glutenallergiker, köttätare, lillebröder osv får just sin variant av all julmat. ;) Men protesterar säkert ni som känner mig! Det är ju DU som är den mest besvärliga av alla! DU din glutenkänslig vegetarian... Nu får kära svärmor "oroa" sig istället.. ;)I stället kan jag njuta av blommande hyasinter och längta lite efter att alla (sex!) amaryllisar och tazetter ska slå ut.


Krispigt vita julblommor. Dekorerade med apelsinskivor, vita pärlor, fattigmanssilver
och de nyinköpta pepparkaksformarna från julmarknaden i Högbo bruk.

Vilken är er absoluta favoritjulblomma? Julrosor? Tazetter? Hyasinter? Eller kanske någon helt annan?

Gnistrande vinterkramar till er alla!

PS. Har fått frågor på det där med att jag är vegetarian ... och egentligen är jag inte alls vegetarian längre. Var rabiat i många år men nu äter jag både fisk och skaldjur. Så man får nog kalla mig för en fusk-vegetarian numera ... ;)

5 kommentarer:

Katarinas trädgård sa...

Så fina bilder och arrangemang! Vitt är så snyggt och man kan ha det till nyår också, det röda känns inte lika aktuellt då... Jag vet inte vilken min favorit är, men hyacinter är nog en kandidat... Och till jul gillar jag att ha röda tulpaner med granris runtom ute på trappan... och julros förstås..
Vet hur det är att vara matbesvärligt, det är jag också. Jag äter inte kött, men gärna fisk så det viktigaste för mig är den gravade laxen till jul. Och sillen. Och osten. Och... Nä jag måste nog börja laga mat, jag märker att jag är hungrig!
Kram,
Katarina

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Gillar också tiden nu med alla dofter och fina blommor... En riktig innemysartid..... Åh vilket vackert fönster med alla vita blommor. Vitt är alltid så fint. Det var inte en liten mängd amaryllisar du hade..... Mina två krukade har snart blommat ut helt, och jag lär inte köpa några fler innan jul eftersom att vi åker till fjällen på tisdag eller onsdag. Min absoluta julfavorit bland blommorna är hyacint, utan tvekan! Och vit hyacint, utan tvekan! Men i år har jag fått upp ögonen för de andra färgerna också. Är så glad över den lila mulitflora jag köpte på Zetas. Men, äter du sill om du är vegetarian?! Man vet aldrig, jag kanske lägger upp receptet på den vita sillsalladen.. måste bara skriva ner det först....... hihi ;-))))) Med den om något är det 'på en höft' som gäller med måtten....

Kram
Charlotte

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vilka bilder! Du är helt otrolig på att fota! Vi har minsann bestämt oss för att fira julen hemma i lugn och ro utan en massa gäster i år och det ska blir sååååå skönt! Det är nog faktiskt första gången någonsin vi gör det! :0) Ingen stress och inga måsten, bara vara och göra det man själv vill... Lovely!

Kram/ Anna

Helens trädgård sa...

Vilka vackra bilder! Njutbart att titta och bli inspirerade av.
Min julfavoritblomma är nog Hyacint!
Ha ne!

Sophia Callmer sa...

Fina julblommor i ditt fönster! Jag gillar mest hyacinter och julrosor, och julrosorna kan man ju sätta ut sen, visserligen hyacinterna också men dem käkar sorkarna upp..
Är också gammal vegetarian som blivit "fuskis", äter fisk numera, var precis som du väldigt renlärig i många år, men när jag var gravid, ammade och renoverade hus ville kroppen ha mera mat och sedan har jag fortsatt att äta fisk. Nu är ena dottern också vegetarian, så vi äter mest vegetariskt. kram