tisdag 28 december 2010

Året som gått april-juni

Oj, vad det snöar! Vårt plank mot grannen som är två meter ungefär syns inte under all snö ... Vi har fått mer snö redan än vad vi fick under hela förra vinter ...

I dag är det dags att visa bilder från april-juni. Älskar den här tiden. Min absoluta favorit under hela året!

April
Jaaa! Äntligen blommor i trädgården. Julrosorna blommar mellan fjolårslöven och krokusarna är på väg. Än är det riktigt mycket snö i vår trädgård. I slutet av april försvann den sista. Då var det dags att spana in vad som överlevt och vad som hade strukit med. Jag klarade mig ganska bra. Det enda som dog för mig var ett äppelträd och en rödblommande vårginst.


  

Maj
Äntligen är våren här på riktigt och nu gick det undan. Tidiga tulpaner, vårkrage och spetsmössa slogs om uppmärksamheten. Alla strålade det vackraste de kunde och hävdade att de var mer bedårande än alla de andra. Ingen gång på året känns gult eller orange mer rätt än nu.
I maj fortsatte vi med förra årets projekt. Att få i ordning entrérabatten vid trappan. Besöken blev många hos lokala plantskolor och alla stenar vi hittade samlades in och lades på hög. Här är den gamla grässvålen på väg bort samtidigt som de nyinköpta plantorna står på vänt i sina krukor.  
Juni
Alla månader har sin charm, men jag undrar om jag inte gillar juni allra mest. Då får vi fortfarande längre och längre dagar. All växtlighet är ljusgrön och krispig, nästan giftgrön. Alla färger känns helrätt, speciellt i fin kombo med det gröna.


            

Trapprabatten fylldes på med bland annat kaukasisk förgätmigej, lupiner och japansk akleja. Fruktträden blommade. Försådd kål fick flytta ut i landet och de små platssådda grödorna började titta upp.           

           

Hoppet om en riklig skörd infann sig. Det var innan kålmalar snaskade i sig min fina grönkål och både plommon och äpplen kastade sin kart. Men det var i juli det ... Mer om det i morgon.

Kram, fina ni!
PS. Är det någon som vill prova lyckan med en lott i min utlottning så finns chansen till och med den 31 december. Klicka dig vidare från bilden uppe till höger. Vinnarna presenteras den 1 januari.

8 kommentarer:

Unknown sa...

Oj, vad mycket fina bilder du bjuder på! Rolig idé med alla månaderna.Nu längtar jag mot våren... Ha en god fortsättning!Kram Anna

Katarinas trädgård sa...

Jaaa, vad jag längtar!!! April, maj och juni är ju bäst, ingen tvekan! Mars kan också vara hyfsad, med vintergäck och snödroppar. Snart är vi där, hurra!
Kram
Katarina

Anjas Hill sa...

Vilka längtans bilder!Otroligt fina!

(Tyvärr nästan omöjligt att hitta var det går att lämna kommentar!)

God fortsättning på detta gamla år!/Anja

Edith och Jag sa...

Hej! Tittar in hos dig för första gången. Vilka härliga bilder. Plötsligt längtar jag efter våren.
Hälsningar Maria

♥Zink & Vita ting♥ sa...

Å vad jag längtar efter dofter, solvarmjord, knoppar, det nygröna och späda!
Underbara bilder som väckte suget i trädgårdstarmen!
Men snart är vi där!
Kram Mimmi

Suss o Kai sa...

Det måste väl va med stor förväntan du längtar till att det börjar växa igem så du får se hur allt har tagit sig :) Kram Suss

AnnaHelena sa...

Å, vad fint med den blåa, blåa sjön där i bakgrunden. Känns så fräscht med vårgrönska. Snart så...

Kram // AH

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Nä, vad säger du.... redan mer snö än under hela förra året.... Usch, jag bävar för den dagen vi ska hem från fjällen... Lär väl inte komma in på gårdsplanen....

Vad roligt att få följa ditt trädgårdsår i bilder..... Man blir ju alldeles nipprig av de våriga.... Du bor verkligen såå vacker till med vattnet inpå knuten...... Helt magiskt!!!! Åh.... vad jag log igenkännande när jag såg din första tulpanrabatt-bild..... Gissar att de är Queen of night och Ballerina du har där bland annat.... Det hade jag också, nedanför växthuset i våras..... :-)

Nu ska jag läsa i din flik om fröer 2011.... Håller precis på att bestämma mig för vilka jag ska beställa... Jag brukar mest beställa från Impecta och Rara växter... men i år har jag också katalogerna från Plants of Distincition i högsta hugg :-) Är även sugen på att beställa från Konnässörsklubben (Göteborgs botaniska) som jag hört så mycket gott om och där man kan hitta ovanligare fröer.... Vi får se vad det blir.... Var beställer du ifrån?

Många kramar till dig!
/Charlotte