söndag 19 december 2010

Vilken turgumma jag är!!!

Ojojoj så roligt det är med överraskningar! Jag älskar det. I går kom överraskning nummer ett. Jag vann ett fint paket med massor av ljuvliga saker hos Charlotte på finfina bloggen Trädgårdsflow. Och i dag när jag loggade in hade jag fått meddelande från Marianne på Sköna & Gröna ting att jag hade vunnit där också!
I år har vi i familjen bestämt att inte dela ut några julklappar till varandra. Alla är vuxna (förutom lillebror som självklart ska få paket!!!) och förra året gick det lite över styr med paketfrosseriet. I stället kommer vi att köra en urrolig julklappslek där alla bidrar med paket för en viss summa. Förra året, som var premiär för julklappsleken, var det vansinnigt roligt och jag tror att de flesta uppskattade leken mer än de riktiga julklapparna...

Men nu kommer ju jag att få julklappar i alla fall! Ska lägga dem på finaste platsen under granen! Bildbevis kommer! ;)
I dag har min älskade M. haft fotokurs med mig. Jag fotar ju mycket hellre än bra och han är så duktig och kan allt om ISO och bländare. Jag kan inte... :) Fotade loss på hyasinttårtan som jag satte ihop i går. Inspirationen kommer från bloggen Blomsterverkstad.Ta hand om er, alla fina! Och ge er inte ut i snöstormen i onödan. Stanna hemma och mys med varandra istället. Passa också på att önska er något riktigt fint när ni tänder 4:e ljuset. Jag önskar mig ...

Kram,


14 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Jättefina bilder! Fin skärpa och ljus och färgåtergivning :) Jag skulle också behöva ha en kurs i inomhusfotografering och är usel på att ta fram stativet.

Fint arrangemang av hyacinterna, gillar säckväven :) Jag är mest för att pynta med naturligt materiel och säckväv är en klar favorit.

Bra skrivet om fåglarna, de stackarna har det inte lätt i snö. Jag matar med både frö och frukt, russin och bröd och hoppas de är nöjda med det.

Jo, det är en hel del snövallar som de borde kunna ta bort, de har nu frusit till hård is och skadar bilar och det är svårt att gå på gatorna. Jag gick i stan i går och det är inte konstigt att folk ramlar och bryter sig. Tror det var slut på gruset i stan.... då är det en rejäl vinter :)

Ha det bäst :)

Katarinas trädgård sa...

Är du inte bra på att fotografera??? Jag brukar alltid tänka när jag ser dina bilder att de är så skarpa och bra ljussatta! Men det kan ju vara bra att känna till tekniken också. Själv är jag lat och använder mest autoläget, men har börjat experimentera lite mer med manuelläget. Men hur gjorde man innan digitalkamerans dagar??? Jag har även börjat titta lite på Photoshop, men det känns som det tar jättemycket tid.
Mina tulpaner brukar kunna stå ute vid jul, vi har de flesta åren haft plusgrader, och då håller de sig jättebra ute.
Grattis igen, din turgumma! Näädå, jag är inte avundsjuk alls...
Kram
Katarina

Leena sa...

Bilderna är ju jättefina, så mjuka i färgerna och ändå skarpa! Och sånt fint arrangemang med hyacinterna ... urläckert!

Och ett klokt beslut om julklapparna, det är ju inte det som julen går ut på. Barnen ska så klart få paket men även där brukar det bli för mycket på en gång.

Grattis till vinsterna!

Stina sa...

Stort grattis!!
Bilderna ser jättefina ut - oh tårtan är helt ljuvlig! Minna rules!

Kram,
Stina

Lantligt i smultronbacken sa...

Turgumma du också ser jag. Jag har haft väldigt flyt nu under november och december och är så GLAD för det. Då kommer det några oaket till mig med i år.

Kram Teres

Unknown sa...

Hej!
Grattis! Otroligt vilken tur du har. Jag tycker du verkar vara superduktig på att fotografera. Dina bilder är alltid jättevackra!
Roligt med en julklappslek, här köps det julklappar åt alla men mest till barnen som tror helt och fullt på tomten.
Kramar

Mamma Mimmi sa...

Vilken fantastiskt fin tårta och därtill sååå fina bilder. Vad kul att få proffsig hjälp. Grattis till turen!

Almbacken sa...

Grattis turgumma där!!!

Jättefina bilder på fint arrangemang. Jag blir lite avis eftersom jag i år fick slänga ut mina (just i år perfekta) hyacinter. Jag fick hosta av dem.....

Vi ger inte heller julklappar till de vuxna och tycker att det funkar alldeles utmärkt. I år kommer vi också att införa någon forma av paketlek. Har ni nån bra variant där alla får ett paket i slutet...inte bara en....?

Kram Maria

Inger sa...

Grattis, två vinster på en gång, snacka om tur:)
Fint ljus i dina bilder.
Ha en skön julvecka!

Godastunder-tokigaidéer sa...

Dubbelt grattis till dig turgumma.... ibland ska man ha tur.
Dina bilder är fantastiska och härlig inspiration.
Vi kör också paket lek för de vuxna det är alldeles lagom.

Ha de
Kram Anna

Helena, The Swenglish Home sa...

Åh, gratulerar till dubbeltur! Jättemysigt att få lite överraskningsjulklappar så!

Jättevackra bilder med en fantastisk skärpa, den "svårfotade" årstiden till trots!

Och så söta pippibilder i tidigare inlägg - och klok uppmaning att inte glömma dem i tider då mat är svår att finna.

Varma hälsningar och en god jul till dig!
Helena

Anonym sa...

Fantastiska bilder och stort grattis till dina vinster :)

Marie Lithén sa...

Grattis härligt att vinna lite paket å topp att ha dubbel tur.) Lite fotohandledning är inte dumt att få!

Sandra R sa...

Grattis till vinsterna! Jag var med i en av tävlingarna, från Sköna Gröna Ting och kände genast igen ditt namn när vinnaren utsetts. Vi känner inte varandra, men jag känner din syster och hennes sambo. :)

Din blogg är vacker och du fick verkligen till bilderna på hyacintera.

Må så fint!