torsdag 16 december 2010

Naturligtvis 100% naturlig natur

I Högbo, några kilometer från Sandviken och Gävle ligger skandinaviens enda Doftdesigncenter Björk&Berries. Vi passade på att göra ett besök när vi ändå var i Högbo på helgens julmarknad.På Björk&Berries har en fin butik med en utställningsdel där kan man följa de olika råvarornas färd från naturen runt omkring Högbo till doftande produkter ute i butikshyllorna. Alla bär och björklöv plockas för hand och även den honung som ingår i produkterna kommer från Gästrikland.Lite kuriosa är att mindre än 1% av alla parfymer i världen är 100% naturliga. Jag gillar dem just på grund av de naturliga ingredienserna men så klart även för att de doftar så fantastiskt. Och det har jag inte betalt för att säga... ;)

Bild lånad från ecochic.blogg.se
Vill man så går det bra att boka en guidad visningmen jag har varit där tidigare så vi fokuserade på att handla istället. :) Mina två favoritdofter är Smultron och Hallonblom men det finns även spännande dofter som Ros/Lingon eller Jasmine/Hjortron.

Kanske ett litet tips på naturligt doftande paket under granen..?

Kram,

6 kommentarer:

Njut i din trädgård sa...

Doftcenter låter riktigt spännande. Så vackra miljöer!

Kul att du visar!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Wow... vilket ställe! Dit måste jag försöka ta mig någon gång! Allt ser jättevackert ut, miljön, flaskorna och förpackningarna... Hur söt var inte kartongen till smultorntvålen.....

Vilket jättebra tips på utflykt när jag är i närheten!!!
Lycko dom som kommer få julklapparna därifrån... ;-)

Kram Charlotte

Lotta sa...

Tack! Jag älskar såna här tips på små smultronställen. Har aldrig hört om detta tidigare men det ser fantastiskt ut. Skriver jag in i min 'Sverige-bok' direkt.
Kram

Unknown sa...

Vilken trevlig utflykt! Ha en bra kväll. Kram

Inger sa...

Nytt ställe för mig, kul, Högbo är fint:)

Katarinas trädgård sa...

Vilket ställe! Men nej så långt bort, tror jag, måste nog plocka fram en karta...Kan man beställa på nätet? Men då kan man ju inte provlukta :(...
Roligt att du gillade min knaskrans, jag trädde upp huvudena på en ganska tunn ståltråd som jag sedan snurrade runt en halmstomme. Lätt, men det tog lite tid.
Kram,
Katarina