måndag 22 april 2013

Skörd från Nordiska Trädgårdar

Burr så kallt! Inte mer än fem, sex grader idag och regn. Men det känns helt ok det med. För det är vår tralalaaa! I natt har krukorna på trappan fått flytta in men de har faktiskt fått stanna ute dygnet runt nu ett tag. Kollar självklart noga på smhi innan jag går och lägger mig. 
Egensådda penséer (till vänster) blandas med köpepenséer (till höger) i både nya och gamla krukor. Krukan till höger hittade jag på Nordiska Trädgårdar förra helgen. Till nästan inga pengar alls. Precis som den lilla vattenkannan. Tyckte den var söt med sina präglade blommor.
Från allas vår bästa Charlottes Garden Flow Shop handlade jag aprikosa hyasinter som fortfarande gömmer sig därinne bland penséerna, ett förtrollande gott chokladte och ett vackert ljusfat med maffigaste krokuslila ljuset. Lovar fixa bilder på ljuset när det blir bättre väder. 


Bild lånad från Charlotte
Jag fyndade även några fina växter. De här är från Odlarglädjen. En svavelsippa, Anemone x lipsensis, ett prärietreblad, trillium recurvatum och en rödbladig mandeltörel, Euphorbia amygdaloides 'Ascot Rainbow'. Med följde det även en av mina absoluta favoritpioner - itohhybriden callie's memory - inköpt hos Pionexperten och fyra små plantor av allåkerbär från Blomqvists Plantskola. Kunde ha handlat så mycket mer men armarna var redan alldeles för långa för att jag hade kunnat bära mer. 
Nu står de och väntar på bättre - och varmare - tider ute i vinterförvaringen. Längtar så tills det är dags att plantera. Både de här och allt annat kul som jag har råkat beställa under vintern.

Kram,

16 kommentarer:

Bettina Bäck sa...

Så fint det blev! Jag tycker inte du var så långarmad, bara lättare chimpansvarning. :-)

Helena sa...

Vilken fin kanna!Jag såg massor som jag kunde tänka mig men det var så tungt med lejonhuvudet o Hannus bok :P Vi gick till plantgarderoben men sen hittade jag annat att släpa på :D
KRAM från mig!

Hélena sa...

Vilka godbitar du hittade :-) Jättefina! Snart syns vi i London, vilken lycka :-)
Bamsekram Hélena

Meta sa...

vad fina skare du visar. är mest spänd på att få se en bild på Svavelsippan, den har jag aldrig sett. Har förälskat mig i sippor.
Ha en fin vecka
Kram Meta

Berit sa...

Så fin kanna den gillade jag också.Härliga inköp på mässan!
Ha en underbar dag!!

Anonym sa...

Vilka fina inköp du har gjort! Kannan var ju ursöt! Kram Hanna

Om Ett Hus sa...

Vilket fint blomarrangemang! :)

Millas Trädgård sa...

Härliga inköp! Förstår att du längtar tills det blir planteringsdags. Svavelsippa är
en favorit. Fast är det är väl alla sippor förresten! Vårens budbärare!
Må så gott!
Milla

Marianne sa...

Fina fynd, vilka fina plantor speciellt dina egna. Mina står och stampar behöver komma ut i växthuset men det är för kallt ännu.

Veronica sa...

Jag tog mig inte till mässan... :( Så kan det bli!
Däremot så köpte jag en "random" trädgårdstidning på Arlanda i går morse för att läsa på planet och...Oj! där var du :) Grymt! och vackert! Jag såg att även att Helena skrev att ska till CFS och jag hoppas vi kan träffas där under torsdagen :))

Kram

Blomkärringen sa...

Så härligt med alla fynd och all inspiration.
Ha en fin vecka!
Blomkärringen

Helens trädgård sa...

Massor av fina fynd på mässan :=)
Snygga krukor och kanna.

Önskar dig en trevlig Valborgsmässoafton!

Hélena sa...

Hej underbara du!
Har utmanat dig i mitt inlägg idag. Hoppas du inte blir stressad :-) och utmaningen är helt frivillig.
Bamsekram Hélena

Carina sa...

Bara en liten helghälsning.
Kram

Carina sa...

Så mycket fint du handlat och vad fantastiskt med dina egna frösådda penséer...så kul när de äntligen börjar sticka upp lite så man ser det gröna...längtar också efter värmen, den behövs nu för här går vi i 5-lagerskläder (2 tröjor + 3 fleecetröjor!)
Vilka häftiga och härliga växter du köpt....önskar att jag var så duktig som alla ni andra här på bloggsidorna, men jag kan inte riktigt få till det, fast en del grejer blir som jag önskar...
Ha det nu gott i majsolen och förhoppningsvis den kommande värmen!
Kram

Unknown sa...

Kastar in ett litet handavtryck i din blogg, kikar runt försöker att lära. Men alla har så fina bilder och perfekta bloggar, men jag lär sakta men säkert. Så tids nog kanske jag är ikapp er . Nedräkningen har börjat till 1 juni.