måndag 15 april 2013

Den blomvilliga Herr G. F. Hemerick I

Igår skolade jag om små plantor av physalis, sommarlejonöga och heliotrop. Det börjar faktiskt bli riktigt trångt i vinterförvaringen nu. Och det känns som om jag inte ens har kommit igång riktigt med sådderna. Hur ska detta sluta?När jag kikade in i vinterförvaringen möttes jag av en lite annorlunda syn. Iaf för att vara mitten av april. Första dahlian har redan bestämt sig för att blomma.

Det är den blomvilliga 'G. F. Hemerick I' som alltid är först ut. Förra året blommade den i början av maj. Men i år satte den alla rekord alltså. Det roliga med den är att det alltid är den första att blomma varje år och en av de sista att lägga av på hösten. Den är så tacksam.
De andra dahliorna växer sakta men säkert därute i förvaringen. Det är bara 'G. F. Hemerick I' som är full av knopp. På alla fyra plantorna.

Ha en fin vecka!

Kram,13 kommentarer:

Isas Trädgård sa...

Nejmen , åhh så underbart att mötas av en sån blomsterprakt !!
Mina dahlior ligger fortfarande nedpackade i barkmullskorgen.
Har du dina i krukor hela tiden ?
Ha det så gott !
Kram/Isa

Lotta 8`) sa...

Lycka :) I år har jag fått Dahliaknölar och hoppas de växer till sig snabbt i krukorna.
Spännande med sådd av Tibast. Mina tappar frukten och då får jag massor av bebisar, så lyckas du inte med sådden har jag massor av skott som är ett par år jag kan skicka till dig. Ha det :)

Lantligt i smultronbacken sa...

Jag måste fråga växtexperten:)
Är det dina Dahliaknölar som blommar eller har du sått från frö?

Kram Teres

Veronica sa...

Man blir glad för allt som blommar så här års men blommande Dalia??! Så här tidigt?

Härligt :)

//Veronica

Bettina Bäck sa...

Hoppla - vilken underbar typ. Hoppas att han får en skvätt extra med näring som tack för färgprakten. :-)

Snäckskalsdalen. sa...

Jösses vad det växer hos dig! Det är underbart och roligt.
Agneta kram

Marianne sa...

Mina dalior är inte i jorden...än jordsäckarna ska töa fram först. Har stora hinkar att sätta i men funderar på att dela de största, fick tipset på mässan.

Kristinas oas sa...

Vad underbart med dahlior som blommar redan! Härlig färg, precis i min smak. Kram Kristina

Landbohaven sa...

Tak for de dejlige blomster billeder.
Mine georginer ligger endnu hvor de blev lagt til overvintring.
Tak for kigget.
Ha´ en god aften.

Hélena sa...

Helt fantastiskt! Vilken blomma! Den måste jag köpa :-) Tunnorna har jag gått och suktat på i flera år... så i år när jag gick förbi kände jag att nej, nu får det vara nog :-) Gissa om jag är lycklig varje gång jag tittar ut på verandan...och så säger dom att shopping inte kan skapa lycka ;-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Men oj så fantastiskt. Man blir så glad av sådana tacksamma och trogna blommor. Vacker färg!

Vad roligt det var att ses på mässan!! Förstår att föredraget i fredags var toppen. Synd att jag inte kunde gå. Och nu töar det!! Man börjar kunna tro på att det ska bli vår faktiskt - eller hur!

Stor kram
Charlotte

Anonym sa...

Hej Anna-Karin!

Jag "hittade" din blogg för ett par veckor sedan. Jag tänkte att det kan vara lite kul att följa någon som bor i närheten. Jag har ingen blogg - än! Är mycket intresserad av blommor, buskar och träd. Tycker mycket om att skapa i vår lilla trädgård. Är däremot dålig på att lära mig växters namn m m.

Ha de gott!
Kram från Mari-Anne i Gävle

Ulrika sa...

Wow vad mycket du har på gång!! Och dahlior nu.. jag som inte ens fått upp mina från källarförvaringe. Fick en rejäl spark i rumpan så måste hem och ta upp dom nu!

Kram Ulrika