onsdag 3 april 2013

Lilla innanhavet

Hej vad det går!!! +10 och snön riktigt rinner bort. Att den sen blir till ett litet hav av vatten precis vid ingången talar vi tyst om. Fortsätter det så här lossnar snart tjälen.Katterna tar genvägar via mina vårpimpade krukor för att slippa trampa i det blöta. Men de hjälper gärna till att minska på vattenmängden och gör sitt bästa för att dricka sig till våren.
Idag har vi synkat våra kalendrar, maken och jag. Det börjar ju dra ihop sig till en massa roligheter. Nästa helg är det Nordiska Trädgårdar. Då kommer jag att vara på plats både fredag och lördag. Under fredagen ska jag gå på föreläsning med bland andra Piet Oudolf. Det ska bli himla skoj.
I mitten av maj blir det först en resa med mamma och Svensk Trädgård till Blomstermarknaden i Türi. Två dagar efter hemkomst därifrån åker vi till London och Chelsea Flower Show. Den första juni blir det trädgårdsloppis här ute i Hillevik och helgen efter har jag och Hélena/Bland rosor och bladlöss planerat en roadtrip till Skåne för att hälsa på några kära bloggare. Efter alla dessa roligheter behöver jag nog nästan ta semester.. ;)

Vad har ni för spännande planer för våren?

Soliga OCH varma kramar!


13 kommentarer:

Hélena sa...

JAAAA! Vad roligt! Då ska vi ha helt underbart hela torsdagen. Jag måste få veta mer om var ni ska bo, skickar meddelande på FB.
Bamsekramar!
Hélena

Lantligt i smultronbacken sa...

Oj, vad mycket roligt du har att se fram emot. Så skoj med en massa grönska.

Här blir det nog ganska lugnt i sommar, maken ska på kurs i maj till skåne och vi ska göra mycket i trädgården annars. Hemma blir det för oss

Kram Teres

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Åh en sådan fin katt och så törstig sen.

Min stackare får nöja sig med en nätad balkong,tror jag köper en sele.Och tar ut honom, han är innekatt fast från början hittekatt, född i det fria.

Vårbäcken utanför farstubron.Så fint Du bor

Kristinas oas sa...

Känner ni för att besöka en Skåneträdgård till får ni höra av er... Vi finns i NÖ Skåne. Kram Kristina (som gillar trädgårdsbesök)

Marina sa...

Vår uppfart samlar också vatten sådär. SÅ trist!

Vårplaner? Ja, inte så många faktiskt mer än att roa mig i trädgården. En växtloppis ska jag nog åka på. Måste kolla när den är. Sen är det förhoppningsvis så att jag är en av dem som får besök av dig och Hélena i juni. Ska bli himla kul!

Kram

Malin sa...

Vilka härliga planer!

Nu är våren här - i Skåne...

Vi ses kanske?

Malin

Tant Otteskrufv sa...

Härligt med så mycket trädgårdskul i kalendern! Då gör det inte lika mycket att värmen är sen.Här har vi inget innanhav men glaciär! Det som smälter på dagen hamnar ovanpå istäcket, som växer med ca en centimeter per dygn! Det går inte längre att öppna garagedörrarna och skridskor på morgonen, flytväst på kvällen är rätt utrustning för att ta sig till ytterdörren :( När släpper tjälen!?

Ulrika sa...

Ja nu hoppas jag det fortsätter smälta i denna farten så vi blir av med snöeländet snart. Härliga trippar du ska på!

Kram Ulrika

Almbacken sa...

Gött att det äntligen smälter bort.

Men vilken trevlig vår du har framför dig! Jag blir nästan lite avis....Om du ska till Lundatrakterna går du härna höra av dig:)

Kram,
Maria

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Så härligt det ser ut med din kisse som lapar tövatten. Här är det vårspring i benen också på katterna. Så skönt att snösmältningen har börjat ta fart. Här också. Oh, jisses vilken trädgårdsvår och försommar du kommer att ha :-)) Underbart.

Vilka helt fantastiskt fina reportage i H&H trädgård och Älskade hem. Har äntligen läst dem båda. Stort grattis!!! Och vilken fin bild på dig på framsidan!!!

Du kommer väl förbi och hejar på mässan. Förstår att du ser fram emot föredraget med Piet. Fick liksom prioritera bort det....

Stor kram
Charlotte

Ninnis sa...

Så mycket kul att se fram emot...
tack för att jag får resa med genom kameralinsen...;)

Kram Ninni

Bland blommor och buskar sa...

Åh vad kul med massa trädgårdsresor, härligt när man har reskamrater som är likasinnade :) Hoppas du får det alldeles underbart.
Kram madde

Anonym sa...

Åhhh, nu synkar jag min kalender med din; växtloppisen är sannerligen något att se fram emot!!

Kram från andra sidan planket - där det finns krokus och små tulpanblad, jippi!!