måndag 8 april 2013

Persiska pärlor och glasklockor

Efter gårdagens gnäll tänkte jag visa upp något roligare. Titta - de första tulpanerna, 'Persian Pearl', är på gång. Okej, de har inte kommit så långt men kanske får de en knuff i rätt riktning med hjälp av glasklockorna.

De små är egentligen ljuskoppar från Blomsterlandet. Men visst gör de sig bättre som små glasklockor? ;)
Den större, lite grönaktiga, har jag hittat på en liten handelsträdgård i Chelsea. Föll pladask för den och gissa om jag var rädd om den, en liten lykta och en pelargon inhandlad på samma ställe. Aldrig tidigare har jag väl rest med så skört handbagage.

I maj bär det av till London igen för Chelsea Flower Show. Det blir tredje gången vi åker dit på fyra år. Tvekade länge hur jag skulle göra men till slut gick det inte att hålla sig borta. Speciellt när jag kommer få så trevligt sällskap - eller hur Hélena? ;) Vi kommer vara där torsdagen den 23:e. (Hélena även den 24:e). Kanske är det fler av er bloggare som ska dit?'Persian Pearl'. Om en månad kanske de blommar igen? 


'Persian Pearl' brukar alltid vara den tulpan som blommar först här hos oss. Den klarar sig extra fint i bara sand eller grus. De är vilda, fleråriga och sprider sig mer än gärna. Och det bästa av allt - rådjuren gillar dem inte. Bilderna här ovan är från 3 maj förra året. Det kommer dröja några veckor än innan den blommar. Kanske går det att snabba på lite med hjälp av glasklockorna.

Nu hoppas jag verkligen att det blir lite varmare igen! Burr va kallt det är!!!
8 kommentarer:

Kristinas oas sa...

Glasklockarna var verkligen fina, hoppas tulpanerna sträcker lite på sig i värmen nu också! Skulle gärna åkt till Chelsea, men det får bli en annan gång. Hoppas på många inspirerande bilder när du är tillbaka. Kram Kristina

Malin - I min trädgård sa...

Åh vad llyxigt de fina botaniska tulpanerna bor! Är själv inne på några liknande. Egentligen skulle jag vilja ha stora sjok av vanliga tulpaner, men det är bara att räkna bort tyvärr. Alldeles för hungriga rådjur :-(. Men dessa små godingar är jag sugen på!

Åh vad roligt att åka till Chelsea! Det måste ju vara superinspirerande! Drömmer mig bort lite... Hoppas på lite reportage därifrån när du kommer hem :-).

Kram!

Bland blommor och buskar sa...

Vilka söta små glaskupor och bra så kommer inte rådjuren åt de, jag är bara rädd för att jag skulle sparka till de av misstag är lite klumpig av mig. Vad roligt med Chelsea flower show. Persian pearl ser ju gudomlig ut måste jag sätta i höst, skönt med tulpaner som får vara ifred.
Ha en skön vecka
Kram Madde

Elin sa...

Flotte vårtegn og fjorårets tulipaner var nydelige.
JA! Jeg skal også på CFS på torsdagen. Gleder meg!! :)

Hélena sa...

Vi kommer att ha så otroligt roligt :-) Kan inte riktigt förstå att det inte är så lång tid kvar. För att inte tala om när vi kommer hem och åker till Skåne... en riktig trädgårdfrossa :-) Efter den här våren känns det verkligen som vi är värda varenda minut.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Carina sa...

Det namnet på tulpanerna sparade jag. Känns ju verkligen mer än okej att de ratas av rådjur, är det verkligen sant? Låter otroligt i mina öron, dessutom att de sprider sig, me like:)
Ha det gott.
Kram

Carina sa...

Förresten, du har ingen erfarenhet av hur de är med sork? Det har jag nämligen i massor! Lille Linus gör vad han kan, men han orkar väl inte hur mycket som helst....

Snäckskalsdalen. sa...

Glasklockorna var tjusiga och det påminde mig om att jag kanske har några gamla såna glas som varit som ljusamplar som jag kunde använda så! Bra tips!

Vilken ljuvlig tulpan! Vilken färg!
Helt underbar, jag skriver också upp namnet!

Agneta kram