söndag 14 april 2013

Vårteckensutmaning - 14 april (eller hej våren!)

Ja, hej våren! För idag känns det verkligen som om den har kommit för att stanna. Kikar man på smhi.se ser det ut som om minusgraderna kommer att hålla sig borta hela veckan framöver. Det vore väl hur skönt som helst! Då kanske man kan hoppas på ännu mindre snö.

Idag har jag beskurit vindruvan. Kanske i senaste laget men det har helt enkelt inte gått att ta sig fram till den tidigare. Har även putsat på äppelträden lite grann. Mest för att få bort de fula gnagmärken som rådjuren gjort under vintern.

Och så har jag spanat efter vårtecken. Jag hittade faktiskt några. Jätte, jättekul när det faktiskt sätter igång.


Högst upp: Småiris, Iris babata-nana, ’Blue Bird’ och en okänd hybridjulros, helleborus hybridus från StaudefeenNågra blad från en liten kronnäva, Geranium x oxonianum 'Walter´s Gift' har vågat sig fram och den alltid lika tidiga kantnepeta, nepeta cataria. 


Och krokusar! I massor!


Snöutmaningen
I morgon skulle det vara helt snöfritt var det tänkt. Maken och jag slog ju vad om en middag på stan. Båda gissade fel datum för när snö och is skulle vara helt borta från tomten. Maken gissade lite mer fel än mig. Viktigt, viktigt.. ;) 


14 april. Nästan hela ilex-häcken är framme och längst till höger syns det stor skillnad mot förra veckan. En ny gren av 'Frühlingsduft' har magiskt dykt upp närmast kameran. 


Den här veckan tycker jag faktiskt att det syns att snön har minskat. Eller vad säger ni? Inte bara för att jag varit där och grävt utan för att det faktiskt smälter. 7 april. 

Fler vårtecken hittar ni som vanligt hos Annica och Det grå huset på kullen

Nu är det strax Trädgårdstoppen!

Kram, 9 kommentarer:

Bland blommor och buskar sa...

Det syns absolut att snön har smält och härligt mycket lökar du har på gång :)
Ha en skön vecka som kommer!
Kram Madde

Kristinas oas sa...

Men nu syns det verkligen att snön börjar "sätta sig" och sjunka ihop! Trist att ingen av er vann när snön skulle vara borta, men så är det. Ska bli spännande att se vad en veckas rejäl plusgrader gör med snötäcket hos er. Ha en fin vårvecka! Kram Kristina

Bettina Bäck sa...

Jamen, hade du mer rätt är du väl nästan värd en karamellig trädgårdsgrupp? ;-)

Anette i Torsåker sa...

Tror vi här faktiskt har lite mer vår än ni där!
/Anette

Anonym sa...

Haha... ska föreslå det! :D

Marina sa...

Ser att snön smälter hos er men jag lider ändå med er som har så mycket kvar. Hoppas det går fort nu så hela landet får njuta fullt ut av våren.

Viktigt det där med vadslagningen, absolut :)

Kram

Carina sa...

Yippie!!!! Måtte våren få stanna!

Paula i pörtet sa...

Det tar sig! Jag som bor i hyreshus går bland villorna o letar efter små knoppar men ännu har jag inga sett. Men hos dig behöver man inte längre fota macro för att få syn på raringarna!
Ha en fin vårvecka

Caroline sa...

Ja, nu är våren verkligen på väg hos dig, många krokusar på väg upp!