måndag 13 augusti 2012

Tusen Trädgårdar 2012

Då var Tusen Trädgårdar avslutat för i år. Vi hade öppet både lördag och söndag så det var dubbelt så roligt här i Landet Krokus.
Lördagen började ganska lugnt med ca 75 besökare i en jämn ström. Det kändes som om jag hann med att svara på de frågor som dök upp. Hann till och med att sitta ned och fika ett par gånger. Vädret var alldeles perfekt för trädgårdsbesök Lagom varmt och lagom soligt.
Vänner, grannar och bekanta varvades med nya bekantskaper. Alla mycket intresserade och fantastiskt trevliga. Återigen fick jag bevis på att trädgårdsmänniskor är ett underbart släkte. :) 
På söndagen satte det igång med en rivstart redan strax efter tio. Egentligen öppnade vi inte förrän vid elva men nu kom det folk så det var bara att svälja ned frukosten, hoppa i trädgårdsklänningen och hälsa alla välkomna. Och det kom folk! Mer och mer! Och det ville aldrig ta slut!
Kära pappa hade bakat hela veckan och dessutom ett par extra havtornssockerkakor sent på lördag kväll. I reserv liksom. Redan innan tre var allt slut! Rubbet! Inklusive havtornskakorna i reserv.
Panik! Vad göra?! Maken och en av vännerna fick åka runt till flera butiker och leta mera fikabröd. Mamma sprang nog ett maraton under dagen med kaffe åt ena hållet och disk åt andra hållet. Lillebror kom hem från fisketuren och fick genast hoppa in och bära disk. En annan vän fick hoppa in och ställa sig att handdiska koppar. För trots att vi hade över 100 kaffekoppar tog även de slut ... Vad hade jag gjort utan er!? Gått och  och gömt mig i garaget kanske?

Men alla verkade trivas och jag fick många, många frågor om olika växter och hur jag bygger upp mina rabatter. I morgon kommer en utlovad sammanställning över de vanligaste frågorna. 
En av helgens absoluta höjdpunkter var när kära Hélena (Bland rosor och bladlöss) kom och hälsade på i lördags. Hon lyckades komma precis när det var som lugnast så vi hann prata en liten stund i alla fall. Det var vansinnigt trevligt och det kändes som vi känt varandra sen barnsben. Men tiden flög och vips var det dags för henne att åka hem. Jag har redan planerat in att åka till henne och hälsa på snart, snart!
Hoppas ni andra som har haft öppen trädgård har haft en lika bra helg som jag har haft! Och hej alla nya läsare som hittat hit!

För dem som vill läsa ännu mer om dagen så var Arbetarbladet här och gjorde reportage. Se HÄR.
Alla bilder har kära maken tagit. Fina, va?!

Varma trädgårdskramar!


14 kommentarer:

Trädgården på Höjden... sa...

Det låter som du hade en helt underbar helg. Om än lite stressig på sina håll. Jag var hemma hos Hanna och hjälpte henne i Tages trädgård och hade också en riktigt trevlig dag. Och nog är det något visst med alla trädgårdsmänniskor ;-)
Kram Åsa

Hélena sa...

Hej underbara du!
Vad glad jag är att så många passade på att besöka din vackra trädgård och tog chansen att äta av din rara pappas otroligt goda fikabröd. Jag lever fortfarande på besöket i din trädgård och har hittat en ny lösning och sittplats i vita rabatten, sittplats Landet a lá Krokus tänker jag kalla den :-) Mer om det på bloggen...kanske ikväll :-)
Ser så fram emot när du kommer på besök, då ska jag bombardera dig med funderingar kring hur jag vill utveckla trädgårdens alla mörka hörn och skrymslen.
Många kramar!
Hélena

Ruben sa...

Inte dåligt med egen hovfotograf!! Jag blev alldeles fascinerad av de två översta bilderna, suveräna (men självklart kan ju inte alla bilder se ut på det sättet). Man blir inte bara inspirerad av din trädgård, utan även av fotona. Just så måste jag testa att göra nästa gång jag ska fota i folkvimlet! Synd att kakorna är slut, annars hade jag kommit på direkten, alla tallrikar kanske redan är slickade också, kanske nästa år ...

Ha det gott!
/Ruben

Vad spännande det skall bli att läsa om de vanligaste frågorna!!

Lena/isklockan sa...

Du har fantastiskt vackert. Så personligt.

Ser fram emot frågorna.

Kikade på google hur långt det var från mig , 27 mil. Tänkte till nåt annat år.

Kram

Sabelhagens Olivlund sa...

Grattis till en fantastisk helg!! Vad roligt!!
Ska bli intressant att läsa inlägget där du besvarar frågorna:)).
Ha det gott.
Kram Maria

Anonym sa...

Wow, vilken succé, grattis! Och det är inte konstigt alls att folk vallfärdade till din trädgård så ljuvlig som den är! Här var det också fullt ös, det var inte många minuter jag hann ta igen mig mellan frågorna. Men så kul det var! Jag är helt upprymd av alla glada människor och spännande frågor de ställde. Jag sov väldigt gott i natt, gjorde du? Och jag hade också den stora glädjen att träffa Hélena i somras, hon är för go! :) Stor kram från Hanna

Katarinas trädgård sa...

Kort sagt, SUCCÈ, alltså! Grattis till det! Ser härligt ut på bilderna, och som vanligt; synd att det är sååå lååångt!
Ha det bra!
Kram
Katarina

Atelje Vävarfinken sa...

Grattis till dej, du är värd all uppskattning, din trädgård är jättefin
Hälsar Mia

Anna sa...

Tack för besöket! Jag var och kikade på din fina trädgård i söndags, men var helt makalös, jag blev full av inspiration!

Inger sa...

Anna Karin,
så bra att du sprider lite trädgårdsintresse i Gävle med omnejd!
Och långväga besök, inte illa!
Grattis också till tidningsreportagen.
Kram

Anonym sa...

Himla kul att få besöka din fina trädgård och som grädde på moset finna en härlig trädgårdsblogg. Den höga vita blomman från Monéts fröpåse i köksträdgården verkar vara en vildmorot, dacus carota, var nyfiken och googlade runt ;) Tack än en gång för att du öppnade din trädgård. Hälsar Eva

BLOMSTERDESIGN sa...

Vad roligt att så många kom till din fiiina trädgård! tyvärr är det lite för lång för mig att åka så jag får nöja mig med alla fina bilder som du bjuder oss på.
Skoj med en sådan lyckad dag! Kram Therese

Livet på solsidan sa...

Stort grattis till din lyckade visningshelg! Inte konstigt att du fick så många besök - med den vackra och inspirerande trädgården. Visserligen har jag bara sett den på bild, men den ser helt fantastisk ut!

Ibland önskar jag att Sverige var lite mindre, så man kunde ta en tur runt i alla trädgårdar... Jag som bor i Skåne har ju en bit till dina trakter ;)

Kram Tamara

Livet på solsidan sa...

Glömde! Tokgillar din fina klänning :)

Tamara