torsdag 2 augusti 2012

Och vips blev det Augusti

Den ena roligheten efter den andra avlöser varandra. Det är bröllop, grillfester, spontanbesök, konserter och fikastunder i en salig men helt underbar semesterröra. Dagarna flyger. Men det är väl precis det här som är semester.

Med ett surr och ett doftmoln
Och vips blev det Augusti. Månadens bild surrar och doftar av lavendel. Varje gång jag går förbi kan jag inte låta bli att smula några blad eller blomknoppar mellan fingrarna. Det är oemotståndligt.Som vanligt har jag finfint sällskap av någon - eller båda - kisse. Här är det SMilla som precis som matte njuter av både färg och doft på lavendeln. Visst är det en sådan tid nu som man bara vill frysa och kapsla in för att kunna plocka fram någon gång i februari när längtan blir extra stark?
Även ljuset i augustikvällen skulle vara ljuvlig att kunna tappa på flaska och hälla ut i mörka december.
Det surrar och burrar av flitiga humlor. De och bina får vara i fred för kissarna men fjärilarna ligger illa till. Försöker rädda så många jag kan och får fundersamma ögonkast för besväret.
Ovanför lavendeln i doftrabatten tronar kungsliljorna, lilium regale. Inte heller dem klarar jag att gå förbi utan att borra in näsan. 
Men visst ser det lite underligt ut med en av liljorna som är mycket högre än resten? Hihi ... kanske även den har fått fnatt av hönsgödsel och för mycket regn.
Ha en skön kväll!

Kram,

8 kommentarer:

Anette sa...

Som vanligt ser det så fint ut hos dig! Är glad över att ha sett det i verkligheten.
Somliga har jobbat snart en vecka, skönt att kvällarna då är så varma.
Strax långledig (helg!)
Ha det så bra!
/Anette

Sabelhagens Olivlund sa...

Vad fint det är hos dig! Vilka vackra kungsliljor, mina är nästan uppätna av något otyg, inte bara av liljebaggar... Det låter som om du har en härlig semester:)).
Ha det gott.
Kram Maria

Villa Ryttarängen sa...

Så fint det är hos dig med lavendel och liljor. Ett paradis för insekterna och dig själv. Kram Pia

Trädgården på Höjden... sa...

Visst är det härligt när dagarna flyter in i varandra med idel trevligheter. Sommartid. Augusti och jag fick riktiga höstkänslor idag trots tryckande värme.
Kanske för att vardagen står där och lurar runt hörnet efter en lång tids ledighet.
Kram Åsa

Hélena sa...

Ser ljuvligt ut! Här flyter också allt roligt ihop i en härlig röra. Älskar månaden augusti :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Mycket som skall ske under sommaren -just kanske för att den är så kort. Gillar också sensommarens frodighet och dofter i trädgården.
Ha det gott
Birgitta

Mia sa...

Det blommar ju helt fantastiskt hos dig, så fint det ser ut. Det tycks mig som om allt får bamsestorlekar iår, det måste ju vara regnet, eller?
Ha det fint :)

Jonathan Schiess sa...

Hej, Anna-Karin!

Jag heter Jonathan och jobbar på företaget NetBooster. Vi hjälper våra
kunder att öka sin exponering på internet genom att annonsera för dem
på olika bloggar och dylikt.

Just nu arbetar vi tillsammans med K-rauta och vi är intresserade av att annonsera för dem på er blogg. Ersättning ingår.Låter det intressant är det bara att höra av er så berättar jag mer om vad vi hade tänkt oss!

Du når mig på: jonathan.schiess@netbooster.comMed vänliga hälsningar från ett regnigt Stockholm,
Jonathan på NetBooster