onsdag 22 augusti 2012

Besök i rosornas land

I torsdags kväll var jag på besök hos Maud och Connie i Hedesunda. De hade öppen trädgård under 1000 trädgårdar men då kunde jag ju inte åka dit. Så nu skulle jag få en egen rundvisning i deras eget rosenland. Sedan 2007 har de skapat en egen oas där nere i Hedesunda. När de flyttade in var trädgården, eller snarare tomten, fylld av träd, skrot och grushögar. Nu är det en trädgård som istället är fylld av rosor, dahlior och perenner. Det finns även plats för en köksträdgård och ett alldeles underbart växthus.  Dahlian Paso Doble och en storblommande höstöga.


En gammal vagn prydde sin plats som backdrop åt dahliorna.


Som stöttepinnar till sina blomster användes granstammar a lá Wij trädgårdar. Tycker det blir så snyggt med de sträva granstammarna mot rosor och dahlior spröda blommor.
'Leander' stod redan sedan tidigare på min önskelista men nu är jag alldeles bombsäker. Hon kommer göra sig perfekt mellan 'Frühlingsduft' och 'Crown Princess Margareta' där jag har en plats över.
Färger och former som upprepar sig är något som jag verkligen gillar. De här röda krukorna tillsammans med blåa blomster var bara så snygga mot den vita väggen och det ljusa gruset. Till höger den maffiga dahlian 'Duet'.An av de mysiga sittplatserna som fanns i trädgården. Snyggt med veden som fondvägg. Till höger en ny favorit - 'Penny Lane'. Tack vare tjusiga 'Penny Lane' har jag kommit på ett nytt projekt i vår trädgård. Men det får jag berätta mer om en annan gång. :)
 Tusen tack Maud, Connie och Laban för att jag fick komma på besök! Hoppas vi ses snart igen!

Kram,
7 kommentarer:

Malin sa...

Hej
vad kul att vi hittat varann! Tack för dina rara ord hos mig.
Det verkar varit en fin utflykt du gjort. Kanske ännu bättre att få en egen rundvandring än under en öppen trädgård. Fast det är fasligt trevligt med många besökare - och höra alla olika kommentarer.
HÖstöga är så fin - och så - höstig! Jättefina bilder

Vi ses!
Malin

Hélena sa...

Wow, vilken trädgård! Leander är jättevacker. Jag flyttade min eftersom den hamnade helt fel och i år har den mest stått och stampat. Jag har satt den tillsammans med min Crown Princess M. De är nog ett väldigt fint par!
Kramar Hélena

Ruben sa...

Väldigt fin fotoserie! 'Leander' funderade jag på, när jag skulle köpa rosor, men det var något som fick mig att avstå. Men jag kommer inte ihåg vad. Den ser ju jättefin ut där i trädgården!! 'Penny Lane', nu blev jag nyfiken - igen!!! Vad skall du nu hitta på, en Beatles-rabatt? ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Min rosendröm sa...

Båda står också på min önskelista. Fantastiska rosor, Penny Lane har New Dawn som ena föräldern. Det är alltid så kul att besöka andras trädgårdar, man får så himla mycket inspiration.

Hälsningar
Nina

Hon som talar med blommor sa...

'Leander' var namnet :) En av nästa års måsteharosor tror jag visst... Tack för fina bilder. Kram! / Carolin

Veronica sa...

Jaa, vad säger man!? Vissa har verkligen förmåga att skapa fantastiska rabatter! Jag är inge bra på rosor men vill så gärna bli så jag försöker lära mig allt jag kan och blir så imponerad av all kunskap folk har av de "svåra" som får de att (förhoppningsvis) bli lätta :)

Må gott!!

Felix sa...

Härliga bilder på en trädgård som verkar underbar!

Sensommarhälsningar
Elisabet