onsdag 15 augusti 2012

Lugnet har infunnit sig igen

Vilken dag, va?! Strålande sol från morgon till kväll. Avslutade precis dagen med en liten fotorunda. Lugnet har verkligen infunnit sig i Landet Krokus igen.
De japanska lönnarna gör sig extra fint i kvällssolen. Med rätt ljus lyser de som solen. Tycker att 'Garnet' blev en bra matchning med stenarna, kärleksörten och revsugan.
En annan matchning som gick hem var den här mörkbladig dahlian tillsammans med limefärgade bladen av en liten hortensia. Den är fortfarande pytteliten efter att den frös ned i våras. Men det gör verkligen inget. Blir den mycket större måste jag flytta den. 
Någon som verkligen tycker det är skönt att helgen är över är Smilla. Det här är en av hennes favoritplatser. Ser ni henne där mitt i rabatten?
I morgon ska jag ut på roligheter. Först ett besök på Trädgårn i Söderfors och sen besök hos ett par som även de hade öppet under Tusen trädgårdar. Eftersom jag inte kunde åka till dem då så får jag en privatvisning. Bra, va?!

Ha en fin kväll!


10 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Så fint det är hos dig! Skönt med lugn och ro:)). Åå vad jag skulle vilja ha japanska lönnar, mina förra åt hararna upp! Vad roligt att få en privatvisning.
Ha det gott.
Kram Maria

Inger sa...

Skönt att det lugnat ner sig efter invasionen. Jag blir mer och mer intresserad av din trädgård, men nu är det väl bäst att satsa på nästa sommar. Alltid rätt att åka till Trädgår´n i Söderfors!
Kram

Veronica sa...

Ja, jag ser faktiskt Smilla:) det är såå fint hos dig och Helena( pilgrim) berättade om din trädgård när jag träffade henne dagen efter hon varit hos dig!

En gång kanske jag kan få dig att visa den ? ;)

Veronica

Anonym sa...

Ja, nu njuter man av lugnet efter stormen! Jag går fortfarande runt i ett glad-rus, det var så kul att vara med. Snygga kombinationer hos dig! Kram!

Törnrosa sa...

Håller verkligen med dig om dina lyckade växtkombinationer. Jättehäftiga. Men det där lilla kattansiktet tog det ett tag för mig att hitta. Så mysigt.
Hej från Törnrosa

Ruben sa...

Det skall bli intressant att se om du fick tag i 'Munstead Wood' - och ännu intressantare att se, vad annat du hittade! ;-) Det brukar ju bli lite mer än man tänkt sig! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Veronica sa...

Tack för inbjudan! Jag tar med mig Ruben och åker upp till dig vid tillfälle :)

Christina sa...

Dem mörkbladiga dahlian är så snygg! Jo jag ser Smilla kika fram!/Lila-Christina

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Så vackert med alla olika blad- sten och blom-matchningar :-) Skönt med lugn och ro efter "stormen". Nej nu måste jag kika igen för nån Smilla såg jag inte... :-)

/Annika

Anonym sa...

Fantastiskt vad du lyckas! Enormt vacker trädgård!!!!