måndag 31 oktober 2011

Höstpiff i Landet Krokus

I går var en sån där härlig trädgårdsdag igen. Är så glad över bonustiden som vi har nu även om jag var lite fundersam i gårdagens inlägg. Det är bara att hålla med er alla kloka. Kylan kommer så passa på att njuta.


Gårdagens energi lades på farstukvisten. Där hade det inte blivit något gjort sen i somras. Och även om blomstertobak, snötörel och annat blommade för fullt så åka de på kompost och vinterförvaring. Nu vill jag ha lite mossigare färger omkring mig. Trots värmen är det snart november.


Jag letade fram fjolårets mossbollar. Lite finputsning med ny mossa på dem så duger de ett år till. Bollarna är gjorda av hönsnät. Några smågranar fick också följa med hem och har placerats i varsin trådkorg tillsammans med silvergirlanger och färgsprakande ljung.

Tårtkalas
Mossan som blev över kunde jag ju bara inte slänga. Och nu när sommarblomorna har åkt på komposten blev det snygga krukor över. Mossa och krukor blev lika med små mosstårtor. Blommande dahlior, penséer, rosenskära och stockrosor får leka marsipanrosor. Sött! Iaf bildligt talat! ;) Ha en underbar novembervecka!

Kram, 

12 kommentarer:

Trädgården på Höjden... sa...

Vilken rolig idé med mosstårtorna. De ser riktigt smaskiga ut!

Hälsar Åsa

Anonym sa...

Så fint du har gjort! Och prinsessbollarna är helt underbara! Kram Hanna

Anna Vattenkanna sa...

Så fint du pyntat...mossbollarna är för härliga för att inte tala om de små tårtorna. Smaskigt ögongodis.

Kram Anna Vattenkanna

Isas Trädgård sa...

Hej Anna-Karin !

Underbara mosstårtor ... nu fick jag ny inspiration ... och så fint du pyntat .. har kommit av mig lite när det varit grått och disigt... dags att ta nya tag och röja klart inför vintern och pynta till det lite ! Tack för inspirationen !

Ha det så gott !
Kram/Isa

Mamma Mimmi sa...

Åh, så underbart fint du gör! Jag blev alldeles förälskad i moss-prinsesstårtan med ros. Måste ut och plocka mossa pronto - tack för inspirationen, kära du!

Lisa sa...

WOW vad du har fiffat ! Så fint det blev. Jag som tyckte jag var pysslig när jag gjorde EN mossboll, fniss !
Ha en skön vecka !
Lisa/Lisas trädgård

Helena, The Swenglish Home sa...

Åh vilka underbart mossiga kreationer, både de gigantiska mossbollarna och de sockersöta tårtorna! Jag är väääääldigt förtjust i mossa både högt och lågt, och nu rycker det i moss-plockar-armen att gå ut och leta i skogen...

Inspirerande och mysigt inlägg!

Kram, Helena

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Så fint du gjort!!! Gillar mosstårtorna :-))) För att inte tala om de maffiga kloten vid dörren. Snyggt!! Nu är entrén vinterpimpad och klar :-))) I morgon åker vi till svärmor och stora skogarna i Lappland. Då blir det materialsamlande. Mossa, kvistar, kottar, granar och ja, du förstår :-))) Det är helt klart lite galet nu med en fullt blommande höst. Fast i helgen åkte de mesta i komposten. Man vet ju aldrig. Om vintern behagar komma vilken dag som helst. Förra årets surprise är tydligt kvar i minnet. Vill inte uppleva det igen....

stor kram
charlotte

Hélena sa...

Ser att vi har likadana urnor, men mina står inne i hallen :-) Älskar mossan, så vackert!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Tant Otteskrufv sa...

Det är förstås precis det de sista blommorna ska vara till; tårtdekorationer!
Toppenfint alltihop!

Maria sa...

Å så vackert du gjort. Det är kul med lite höstfix så här års. Kramar från Maria

Lotta sa...

Himmel så läcker och inbjudande din entré är. De där urnorna med mossbollar föll jag som en fura för... och tårtorna... och granarna... och ljungen. Ja, allt!!!
Kram