fredag 12 augusti 2011

Det blommar i varmaste rosa och purpur

Augustitider - njutningstider. Det blommar överallt och det går inte göra annat än att njuta. Efter all värme och en gnutta regn har det fullkomligt exploderat av frodighet. Nu är det verkligen de varma färgernas tid i Landet Krokus. Det blommar nästan överallt i varmaste rosa och purpur.Filosoferade härom dagen över mig som gillar bladväxter allra bäst - så har vi förvånansvärt många blommande växter. Och visst är det vackert. Även med rosa som inte direkt är min färg. Något annat kan jag inte påstå ...Dagliljorna har aldrig blommat så mycket som i år. Lycka. Någon som vet vad den högra heter? På etiketten står det 'Frans hals' men det är det definitivt inte. Färgerna är rätt men inte mönstringen. Till vänster vackra 'Pardon me'.Luktärtorna frodas verkligen i det här vädret. Här är ursnygga Unwin's stripe. Min älskade phlox som fanns här när vi flyttade in. Den som är så svår att fånga på bild men helt ljuvlig i verkligheten. Har dock ingen aning om vad det är för sort.Tack för alla snälla, roliga, finurliga kommentarer som ni lämnar! Ni gör verkligen min dag!

Massa varma kramar till er!


10 kommentarer:

Trädgården på Höjden... sa...

Vilken vacker rosa palett i din trädgård. Jag är heller ingen rosa person men i trädgården tycker jag det är otroligt fint.

Ha en fin helg.

Hälsar Åsa

Anette sa...

Jag är alla färger, bara inte överallt och samtidigt! Minsann känner jag igen "lilla Walter" högst upp.
ha en fin helg!
/Anette

Anna Vattenkanna sa...

Oh nu blev jag uppiggad och glad när jag tittade in hos dig. Hääärliga färger du har! Floxen du visar är helt galet chockrosamagentasnygg.

Kram Anna Vattenkanna

Johanna Stålros sa...

Vika fantstiska foton, vilken färgorgie;) Kram Johanna

Anonym sa...

Underbara färger! Kram Hanna

Sabelhagens Olivlund sa...

Så härligt!! Jag blir så glad av din varma mustiga färger. Jättefina foton.
Maria

Odlarlust sa...

Fina kort och nog har du lyckats att fånga Floxen också... :-)

Hélena sa...

Så vackert och väldigt fina bilder!
Ha det bäst!
Hélena

Marianne sa...

Vackert! När kan man få se din trädgård på riktigt...STA-Gävle.

Unknown sa...

Hej Anna-Karin,
Så härligt det är med de djupare färgerna som kommer nu! Tillsammans med det annorlunda ljuset som också är nu, blir färgprakten oemotståndlig på sensommaren:)

Vad gäller kålen har jag varit en synnerligen flitig myra när det gäller att leta kålfjärilsägg. Jag har gått över kålen flera gånger i veckan, i början dagligen, och tryckt sönder allt jag sett. Nu i augusti var det mycket kålfjärilar som flög över kålen hela tiden och bladen är så många nu att det är lätt att missa äggen och därför har jag sprutat med en naturlig (och för naturen ofarlig) bakterie, som får de nykläckta larverna att dö. Preparatet heter Turex man beställer det på www.nyttodjur.se.
Kram!