fredag 9 mars 2012

Blommig fredag - min juvel

Äntligen fredag! Just nu känns det som om jag inte gör annat än jobbar och jobbar. Mars är en tuff tid på jobbet med många stora projekt som dessutom ska genomföras under tidspress. Tidspress är det iofs nästan alltid men just i mars är det tydligare än annars.

Stjäl åt mig några minuter från produktionerna för att drömma och förföras av Blommig fredags. Veckans tema är min juvel. Kan tänka mig att det blir många suckar av vällust och "vill-ha-tjut" när jag kikar runt hos er andra.Det var inte lätt att bara välja en endaste. Är det kanske magnolian? Eller någon av de rosor som jag blev så kär i under förra sommaren? Eller höstgentianan som lyser så blå på hösten? Om frågan kommer nästa år igen - och plantorna överlever vintern - tror jag kanske att jag kommer att svara den dubbla röda blåsippan. Eller kanske porslinsanemonen? 
Men nu är nu och efter mycket funderande kom jag fram till att det ändå är vår blåa riddarsporre. Den fanns här redan innan vi flyttade hit och är en av få plantor som finns kvar även idag.

Mina riddarsporrar skiftar i himmelsblått, marinblått, lila och vitt där de står tillsammans med fingerborgsblommor, klematis och klätterhortensia. Det är ren lycka när de blommar i början av juli. 
Förra året sträckte de sig högre än någonsin. Över två meter faktiskt. Känns som upp till himmelen för mig som är 156,5 cm i strumplästen.


Fler vackra juveler hittar ni hos Katarina och bloggen Roses and stuff. 

Trevlig helg!


13 kommentarer:

AnnA sa...

Sista fotot! WOW! Jag är också förtjust i mina riddarsporrar, och det blir minst ngn planta extra varje vår.
Trevlig helg!
hälsn
AnnA

Lotta sa...

Vacker, vackert, vackert! Fantastiskt fina bilder på kära blommor.
Må så gott.
Lotta

Villa Ryttarängen sa...

vackra och ståtliga. Gillar också den härliga blå sorten. Kram Pia

Hélena sa...

Men är du också 1.56,5 cm i strumplästen? Det är jag också :-) Då vet jag i vilken höjd jag ska spana i när jag går på mässan imorgon.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Anonym sa...

Underbara bilder på dina vackra riddarsporrar! Blåaste blått. Blev så glad av att se dem!

Kram & ha en fin kväll och en lugn helg önskar jag dig efter din hektiska vecka! Kram Hanna

Johanna Stålros sa...

Ljuvliga bilder! Älskar den sista! Önskar dig en riktigt fin helg. Kram

Zinnia sa...

Ridarsporrar är underbara. Jag njöt av fem underbara plantor i två kulörer i ett tiotal år.Plötsligt ville de inte och jag gullade med dem med jord och utrymme men... Jag fick dem inte att överleva. Till min stora sorg. Roligt då att se att du har så vackra för det är en vacker växt. ha en skön helg! Zinnia

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilken trädgård du har. Så mycket fint. Dina riddarsporrar är helt fantastiska där de står i fullt majestät.
Ha nu en riktigt lugn och skön helg, det behövs verkligen efter allt slit på jobbet.
Kram på dig.
Maria

Vivian Tisting sa...

Underbara bilder, jag håller med dig, det är svårt att välja.
Ha en härlig helg
Vivian

Annika Christensen sa...

Ja hur skall man kunna välja en av dessa? Alla är ju juveler.
Fina bilder som vanligt.
Ha en skön helg
Annika

Hans sa...

Fina bilder du visar här, den blå riddarsporren är riktigt fin.
Ha en trevlig helg.

Charlotta sa...

Visst är det svårt att välja en favorit bland alla växter. Som tur är så är det helt ok att ha alla som favorit. Jag har också en riddarsporre kvar sedan vi köpte vårt hus för 20 år sedan, och den blir också hög, men där slutar likheterna. Tyvärr så blir den sällan varken vacker eller ståtlig, mest tanig. Men kär ändå för den är underbart blå. :)

Katarina sa...

Verkligen magnifika utropstecken! Och vilken färg!!!