söndag 11 mars 2012

Rapport från Rum&Trädgård

Gårdagen spenderades på Rum&Trädgård i Kista. Vet att ni har sett en massa bilder redan från mässan och mina bilder skiljer sig nog inte så mycket från de andras men jag gör en liten rapport i alla fall.

Festligt dukade bord
Årets tema var fest och som "idéträdgårdar" bjöds det i år in till fest vid dukade bord. Ett av borden - faktiskt det jag gillade allra bäst - har dekorerats av floristprogrammet på Gävles praktiska Gymnasium i samarbete med Hedvigs Trädgård. Hedvigs håller ju till här i Gävle så lite extra stolt blir man ju... :)


Tårtor och bakelser av nejlikor, ranunklar, vackra blad och daggkåpa.Djurkavalkad
Den tydligaste trenden jag kunde se var alla dessa djur! Vet inte om det var en trend egentligen - men det var verkligen djur precis överallt. I alla färger och former man kan tänka sig.


Kanske inte jättemånga av de här som skulle få följa med mig hem ... Men ett litet djur blev det faktiskt! ;) Kommer inlägg om det senare.


Vill ha, vill ha!
Det fanns ändå en del som jag gärna hade tagit med mig hem. Om det hade funnits plats i bilen. Och framförallt - om jag hade haft råd. Just nu står snygga hyllor högt upp på listan. De här båda hade jag gärna placerat på vår altan. Fyllda av krukor, pelargoner och annat.


Snygga sittplatser kan man inte heller få för många. Tror de här skulle göra sig perfekt i vår trädgård. Tyvärr var den ena såld och den andra inte till salu ...


Terrinen med pärlhyasinter var hur söt som helst. Och de gröna glasflaskorna på ett av de dukade festborden hade jag gärna lagt rabarber på.Roligast på hela mässan var att träffa Katarina på odla.nu. Vi har haft lite kontakt ända sedan hon hade trädgårdsbloggen Penna och spade så det var roligt att äntligen få träffas.
Redan förra året kändes det som om den här mässan flörtar mer med dem som gillar rum än dem som gillar trädgård. Och jag känner väl ungefär samma sak även detta år. Som det känns nu väljer jag nog bort Rum&Trädgård nästa år. Nu ser jag fram emot en riktig trädgårdsboost på Nordiska Trädgårdar istället!

Kram,

7 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Härliga bilder du visar, och jag håller med om att det är mycket rum fast det är ju lite av mitt intresse åckså så jag väljer inte bort men ska gå på Nordiska trädgårdar med. Synd att vi inte stämde träff. Kram Pia

Anna Vattenkanna sa...

tack för mässrapport! Det är så kul för även om det är samma mässa man får se och höra ifrån är intrycken olika... vackra färger på bordet... så fräscht!

Kram

Hélena sa...

Det bordet var så vackert och jag älskade de små bakelserna :-) Dessutom spanade jag in hyllorna och tror mig hittat en variant som jag ska testa i trädgården. Spanade som en tokig efter att hitta någon i samma ögonhöjd som mig själv men det var nog för många människor :-)
Ser så fram emot Nordiska Trädgårdar och ännu mer trädgård.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Tant Otteskrufv sa...

Var på nördskalan hamnar man när man tycker att det var för lite trädgård i Kista? Jag hoppas på mer växter i Älvsjö om några veckor.

Lisa sa...

Smaskig tårta med kallorna ! Gillade hyllan med armeringsjärn, borde man rätt enkelt kunna få till själv :-)
Gamla bräder har vi gott om. Hmm, jag valde nog rätt trädgårdsupplevelse i helgen då, när jag valde bort mässan till förmån för Göteborgs botaniska :-)
Lisa/Lisas trädgård

Zinnia sa...

Tack för att du ger oss som inte var på mässan en glimt av vad som var där. Jag gillade tårtan allra mest. Så söt med de rosa ranunklerna i mitten. Jag önskar dig en skön vecka! Zinnia

Soltorpsgarden sa...

Hej! Kul att se lite bilder från mässan, jag var också där och jag håller med dig! Nästa år hoppar jag också över Kista mässan. Fick sån abstinens på växter så vi fick stanna till på plantagen på hemvägen.......ha en bra vecka! /vivi