måndag 19 mars 2012

Vårteckensutmaning 19 mars - jag ser blått!

Ser ni vad jag ser? Små, små blåsippeknoppar! Det är väl ett vårtecken som heter duga. Den som har kommit längst är den ungerska blåsippan, Hepatica transsylvanica 'Blue Jewel'. Det är första våren jag har blåsippor. Planterade dem i höstas. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle bli så himla glad över en liten blomknopp. Men det blev jag.
På den här plantan är knoppen ännu mindre. Men visst är det en knopp! Det här är en dubbel röd blåsippa, Hepatica nobilis 'Rubra Plena' som goaste Anette/Dagens bästa bild delade med sig av när jag var där förra våren. Och nu blommar även den snart. Ska bli så spännande att se den röda blåsippan blomma. Hoppas den blir lika vacker som Anettes.
Även på krokusarna kan man ana en nyans av blått. Men än tar det en dag eller två innan de blommar. En av de bästa tiderna på året om man frågar mig. Och då gör verkligen Landet Krokus skäl för namnet!

Vill ni kika på fler knoppar och samtidigt ha chansen att vinna en finfin bok? Kolla in min tävling - Knopptoppen!

Ha en finfin vecka!

Kram,

20 kommentarer:

Zinnia sa...

Tänk att redan som knopp är blåsippan bedårande. Mina krokusar har ännu inte kommit upp ur snön men... Snart jag hoppas! jag önskar dig en trevlig vårdag! Zinnia

Anette sa...

Då har du en annan ungersk än den jag har. Min heter 'Buis', slog ihop sig idag i detta bakslagsväder med iskalla vindar. Snön är borta igen.
Ligger hemma med magsjuka. Urtråkigt.
Ser fram emot ett besök i tulpantid. Håller koll när du visar något som lockar dit mig!
Ha det bra!
/Anette

Lotta sa...

Jag har också blåsippsknoppar! Det är SÅÅÅ mysigt! :o)

Kramar

Fröken Dill sa...

Blåsippsknoppar - HÄRLIGT! Tittade efter dem som hastigast på tomten igår, men ännu syntes de inte till. Nästa helg tror jag däremot att det kan vara dags. De första vårblommorna är så underbart fräscha och hoppfulla. Kul med en speciell blåsippssort också. Jag har haft några ljusblå och några dubbelkransade vitsippor hos mig förr om åren. Får se om de kommer igen...

Caroline sa...

Underbara blåsippeknoppar, de är så vackra!
Ska köpa blåsippor i år o sätta ut, har en bra plats i min nya trädgård.

/Caroline

Hélena sa...

Men så fantastiskt underbart! Blåsippor redan! Blåsippor är något av det sötaste som finns, måste plantera några, men det får bli nästa säsong. För mycket annat som ska i jorden i år...
Ha det bäst!
Kram Hélena

Kristina Bonander sa...

Blåsippeknopparna är bedårande, lite ludna och mysigt mjuka. En vårens budbärare! På landet har jag satt den vanliga blå och önskar att de ska sprida sig. Har läst att det är myrorna som travar i väg med de små blanka fröna och utan deras hjälp kan det aldrig bli en blåsippebacke.

Ha det gott
Kristina

Törnrosa sa...

Nu har du fått mig att längta efter lite knäkrypande i morgon. Hoppas bara att vinden mojnat och de små snöflingorna från idag försvunnit. Sen så! Jakten efter blåsippsknoppar kan börja. (Inte för att jag tror att det finns några pytissar på gång här ännu)
Hej från Törnrosa-Gunilla

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Så härligt att alla dina vårtecken! Underbara blåsippeknoppar :-) Jag längtar tills vi också får skymta knoppar! Idag fick jag i alla fall se vårens första svanar :-)

Ha det gott!
Annika

Lotta sa...

Vilka ljuvligheter du har att invänta. Röda blåsippor är bara så fina, önskar jag hade några att leta efter, men det får gå bra med de blå också (ett tag till).
Kram

Spirande grönt - sa...

Visst blir man glad av de första blåsipporna:) Här ligger de som utströsslade små ädelstenar i den stora ekens löv. Så vackert!

Ja, synd att vi inte träffas på mässan. Ska försöka utkräva lite lökar till dig, för det är klart att du ska få din vinst!

Ha en toppenhelg!
Rebecca

tinajo sa...

Så fina, våriga bilder! :-)

♥ Carina ♥ sa...

Vad härligt det är när det börjar spira och gro :)

Gunilla sa...

Oh så fina .
Blåsipporna är ju verkligen fantastiska i sin blommning tidigt på våren.

Ha det gott
Gunilla

Blomkärringen sa...

Just nu blir man så lycklig för allt som kommer upp samtidigt orolig för att det ska komma upp för mycket (:D Härligt är det i allafall!
Ha det så gott!

Skaparglädje sa...

De första knopparna man hittar på våren ger en sådan glädje. Man har gått och längtat hela långa vintern efter dem och så plötsligt finns de bara där.
//Anne-Lie

Lisa sa...

Vilken läcker färg, den ser ut att bli riktigt snygg den där sippan :-)
Visst är det härliga tider nu. Ha en skön påskvecka !
Lisa/Lisas trädgård

Margot sa...

Kikar in för att önska dig Glad Påsk!
Kram

blompia sa...

Var har du tagit vägen? Hoppas allt är bra - glad påsk!

Inger sa...

Hej Anna-Karin,
saknar dina inlägg!
Kram Inger