lördag 3 mars 2012

Månadsbilden mars - en jämförelse

Idag precis som hela veckan har varit underbart solig. Lite kallare är det men vem är jag att klaga när jag jämför dagens månadsbild med förra årets ...

Snön är nästan helt borta - bara en isig gång som vi och katterna försöker balansera på.
Om bara någon vecka kommer vit krokus att försiktigt kika fram mellan lavendelplantorna. 

På farstutrappen står det redan vårblommor under dagarna. Narcisser,  krokus och kungsängslilja. Mina krukade tulpaner som jag har övervintrat i garaget är på väg upp nu. Om bara någon veckan blommar de! Underbart! 
Lite mer snö och vinter var det förra året vid den här tiden, som sagt. Men det lite varmare vårljuset fanns där redan då.

Mars 2011 - usch och burr vad mycket snö det var förra året ... det ser kallt ut ... Och det var det! 

Jag har varit lite orolig för snömängden under de senaste veckorna eftersom jag skulle åka halvvasan. Men med den avklarad så kan våren gärna få komma. Redan idag faktiskt.


Tur som en tokig
Jag måste även passa på att tacka ödesgudarna eller vilka det nu är som gjort att jag vunnit fantastiska priser under veckan. Det började med två biljetter till Nordiska trädgårdar hos Annika/Naturliga ting, fortsatte med två biljetter till Rum & trädgård hos Eva Linnea/Häxor och änglar, och avslutades med finfin frövinst hos Helena/Helenas hem och trädgård.

Ojoj vad glad och tacksam jag är! Studsar faktiskt fram. Om det nu är vårluften eller alla fina priser spelar faktiskt roll. Underbart är det i alla fall!

Massa varma kramar till er alla fina!

5 kommentarer:

Törnrosa sa...

Ja, nu är det verkligen hopp om vår. Känns skönt, särskilt då man tänker på hur det var förra året.
Hej från Törnrosa

Anna Vattenkanna sa...

Skönt att våren äntligen är här... det har ju inte varit en hård vinter men den har varit mörk och lååång. Idag såg jag de första tussilagona och lärkan drillade i skyn runt middagstid. Mina blå scillor har också börjat blomma så smått.

Grattis till alla vinsterna!

Kram

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilken skillnad på dina månadsbilder! Så underbart att våren verkligen är på gång.
Så fint du har det på din trapp.
Grattis till alla vinster! Vad roligt!
Ha en fortsatt skön helg.
Kram Maria

Hélena sa...

Vi hade samma tur med biljetter, kanske vi springer på varandra på mässorna? Skulle vara roligt! Skönt att det är mindre snö i år och nu har jag sett vårblommor på trapporna hos så många bloggare så nu måste jag nog åka och köpa ett gäng själv.
Ha en trevlig kväll!
Kram Hélena

Fröken Grön sa...

Ja usch, förra vintern vill vi helst glömma...
Bara Vasaloppet är över imorgon så tycker jag vi kan skippa snö fram till december.
Ha det fint!
/Anna-Karin