måndag 12 mars 2012

Vårteckensutmaning 12 mars

Det är grått i Landet Krokus så här års. Men det är plusgrader och solen kikar faktiskt fram ibland. Igår var det sex grader som mest och det gick faktiskt att jobba lite i trädgården utan handskar. Fåglarna kvittrade hysteriskt och nere i hamnen hörde jag ett par båtfantaster göra de första vårreparationerna. Ett annat MYCKET tydligt vårtecken är att maken drog iväg till golfbanan. DÅ är det vår! :)

Grått, grått! Skönt att det röda planket finns så att det blir lite färg i trädgården. 

Jag har börjat min vårstädning så smått. Gamla perenner klipps ned till småflis men jag låter allt skräp ligga kvar som extra täckning för jag räknar kallt med flera bakslag innan våren är här.


Gräsmattan är nästan helt bar nu. Bara några små isfläckar återstår av vintern. 

Petar man lite bland perennaskräpet så är faktiskt våren på gång. Sakta går det. Men det gör inget. Jag njuter av varje liten detalj. Den här veckan har det kommit upp röda små knoppar av tulpanen 'Spring Green'. Krokusarna börjar visa gröna blad.


Två perenner som blommar tidigt är gemsroten och backsippan. Här är små blad på väg upp.Fler härliga vårtecken hittar du som vanligt hos Humlebacken.

Ha en finfin vecka!


8 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Härliga vårbilder som man blir glad av. Hoppas vi slipper bakslag. Kram Pia

Anette sa...

Det är svårt att låta bli riset i rabatterna, men än har jag lyckats. Går där och kikar vad som kommer. Här är som hos dig, plus blåsippeknopparna som växt till sig än mer.
/Anette

Inger sa...

Våren kom så plötsligt och så tidigt, otroligt skönt. Kan väl ändå inte bli värsta vintern nu heller?
Kram

Charlotta sa...

Där tittar ju knopparna upp. Det är så glädjande varje gång. :)

Katarinas trädgård sa...

Men kolla, det är ju på gång hos dig också, skönt! Jag tycker också det är tråkigt gråbrunt nu, när man råkar se foton från i somras kan man ju inte fatta att det är samma plats!
Ha det bra, hoppas du får mer sol och plusgrader i veckan!
Kram
Katarina

Unknown sa...

Hej Anna-Karin!
Visst är det härligt när vårsolen skiner! Jag har stått ute i tre timmar och klippt spaljédelar idag inför trädgårdsmässan. Inte helt fel väder för den sysslan. Jag ska till Wij mån 2 april, skulle kanske kunna komma förbi hos dig om du är hemma då.Fast det blir nån gång mitt på dan så då kanske du är på jobbet. Kram Anna

Hélena sa...

Det är ju helt underbart med solen och våren. Jag har fortfarande kvar lite is och snö men det lär nog försvinna i ett nafs. Det röda staketet lyser verkligen upp, där ser man hur viktigt det är med väggar som ger något mer.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Trädgården på Höjden... sa...

Det är så underbart att hitta ut i trädgården igen och andas vårluft. Man kan nästan både se och höra hur det växer och mullrar under jorden av allt som är på väg upp. Äntligen :-)

Hälsar Åsa