söndag 18 mars 2012

Vårfint på trappan

Gårdagen spenderades inte bara krypandes runt på knä med kameran i högsta hugg. ;) Det städades en del. Gamla torra perenner klipptes ned och ett par av vinterns ljusslingor städades undan. Den som jag har i lyktan behåller jag ett tag till. Den lyser så fint när jag kommer hem sent om kvällarna.
Hann även med ett snabbbesök på plantagen för att köpa mer jord och fler krukor till tomaterna som ska skolas om. Överallt prunkade det av penséer i alla dess färger. Har ju sått massor av penséer själv men det är oceaner av tid kvar tills de blommar.
Kunde så klart inte hålla mig utan det blev två lådor - en ljust gul och en i blandad rödlila. Vips hade det följt med både en klockvippa och en ljusgul primula i vagnen. Och ett par krukor påskliljor. :) Den söta, men lite rangliga, julrosen köpte jag på Rum&Trädgård förra veckan. Den får bo i kruka tills det är dags att gräva ned den. Välkommen vår!

Hihi ... så glad man kan bli av lite färg!

Kram, kram!


15 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Så välkomnande och vårligt du har det på entrén. Härliga färger på penséerna. Så kul - jag har också en liten griffelskylt på min förstukvist där det står "Välkommen Våren!" så nu borde väl våren begripa budskapet :-)

Kram

monzan sa...

Vad fint allt ser ut! Och vilken fin skylt och gulligt av dig att välkomna våren. Det är kanske det man ska göra, för här där jag bor har det inte varit något vidare vårväder i dag.
//Monzan

Zinnia sa...

Vilken härlig vårhörna du skapat. Att sitta i korgstolen med en kopp kaffe i solen så skönt det skulle vara. Jag önskar dig en härlig helg! Zinnia

Louise sa...

Jag blir glad och inspirerad av dina fina bilder!
Ha en fortsatt trevlig söndag!
Louise

Lantis tantiz sa...

Jätte fint du gjort!
Härligt, värigt och välkomnande!

Margot sa...

Så härligt vårfint på din trappa!Ser så inbjudande ut!
Ha det gott!
Kram Margot

Sabelhagens Olivlund sa...

Men vad mysigt du har det på trappen! Härligt mjuka samstämmiga färger.
Oooo, vad jag blir sugen på att pynta på min trappa nu.
Ha en fin söndag.
Kram Maria

Hélena sa...

Vad fint det blev på trappen! Blir lika förvånad varje gång jag ser din urna i rost eftersom jag har en likadan, bra smak vi har :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Anette sa...

Du har fått till det så fint. Vårlikt välkomnande! Jag kommer!
/Anette

livetpålandet sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
livetpålandet sa...

Hej, åker hem till mamma och pappa i Trödje över påsk. Kanske skulle ta en cykeltur till Hillevik som när man var liten och inspireras lite... ;)

Karin - Mina Rum sa...

Ser verkligen inbjudande ut där på din trappa. Konstigt det där, att man inte kan låta bli när man kommer in i ett växthus. Känner precis igen mig.

Kram!

Linda sa...

SÅ herlig fint du har gjort det på trappen din:) Kos deg masse:)

Villa Ryttarängen sa...

jättefint! Det ser så välkomnande ut. Ha en bra måndag! Pia

Lotta sa...

Vad jättefint du har det på trappan! Gillar den lilla skylten...

Kram