söndag 30 oktober 2011

Ska det vara så här?

Nu? Med två dagar kvar till november? Det blommar precis överallt. Fortfarande ... Känns inte som det står rätt till. Det borde vara frostigt, brunt och kallt. Och på väderleksrapporterna lovar de fortsatt varmväder. Kanske kan jag plocka blommor på min födelsedag om en vecka. Tror jag aldrig att jag har varit med om tidigare ...


 Nejlikeroten blommar för tredje (!) gången och lilla doftviolen 'Queen Charlotte' vågar sig fram med små, små blommor.


Kaukasiska förgätmigejen började om sin blomning efter att jag delade den i slutet av september. Och nya blommor av kornvallmon dyker upp både här och där.

Kikade tillbaka hur det såg ut i Landet Krokus vid den här tiden förra året. Och det verkade vara ungefär samma ... Så det kanske ska vara så här i alla fall. Eller vad tror du?

Kram,

9 kommentarer:

Lyckans lilla hus sa...

Visst är det en besynnerlig känsla? Samtidigt som det är glädjande att få njuta lite, lite längre av växtligheten, så är det ju också en aning oroande (fast mest oroad för våra vilda djur, våra växter klarar sig säkert)... jag har blommande clematis och ros här hos mig.
Att få blocka en bukett av egna blommor till en födelsedag i november, det vore något ;). Oavsett blommor eller ej, grattis i förskott och hoppas dagen blir bra! //Marie

Lotta sa...

Jamen visst är det lite så!! Här blommar penséer, salvia, julrosor och kejsarolvon. Vad ska man njuta av till våren??...eller det kanske bara fortsätter ända fram till påska. Nej hu, den tanken fick mig att längta efter lite vintersnö. Dagens (i-lands)problem hos oss är om vi verkligen ska behöva klippa gräset en gång till... så nu längtar jag ännu mer efter snö och kyla.
Kram

Gunilla sa...

De gör sitt yttersta för att glädja ägaren en gång till.
Jag hittar små blommor som ligger nere vid växtens bladmassa de som verkligen gör sig till är penseerna som blommar rikligt.

Mia sa...

Nejliksroten är så vacker i sin färg att det gör inget om den blommar hela vintern också. Jag simpelten älskar den färgen. Det är fortfarande överraskande mycket som blommar ute, men så har inte frosten varit så hård ännu. Men, den kommer.. det är säkert.
Njut dina blommor denna härliga söndag :)

Sabelhagens Olivlund sa...

Jag hoppas detta väder håller i sig lääänge. I och för sig har vi tråkigt regn och dis idag, men solen kanske kommer tillbaka snart.
Inte för att det är så mycket som blommar hos mig som hos dig, men jag njuter av dina bilder istället.
Kram Maria

Helena sa...

Visst är det härligt!
Vintern hinns med ändå tycker jag som njuter så länge det varar :-)
KRAMAR till dig!

Hélena sa...

För ett år sen kom första snön hos oss och sen låg den kvar i över fem månader... Gissa om jag hoppas att det milda vädret håller i sig. Jag gillar snö men inte så länge.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Godastunder-tokigaidéer sa...

Ja något känns konstig och det står inte rätt till, min fjärilsbuska blommar med sin sita blomma och den som annars har blommat klart i augusti...

Kram Anna

Maria Hägg sa...

visst är det härligt!
Jag är helt förbluffad över denna varma oktober. idag har vi 12 grader här i Helsingborg! Undrar hur kall vinter vi ska uthärda..

dina blommor ser jättefina ut!

Maria