lördag 17 september 2011

Studie i blått!

För en liten tid sedan slog våra gentianor ut. Både höstgenetianan, gentiana sino-ornata, med sina lite ljusare blå blommor och klasgentianan, gentiana scabra, med sina mer djupt blåa blommor.


Även om jag är svag för knalliga färger i rött och orange så behövs det kontrast ibland. Då är det helt underbart att ligga på knä och studera de här vackra. Med sina skarpa teckningar och snällt, lugnande färger tror jag faktiskt att de är höstens snyggaste blommor.


Andra blåa skönheter som fortfarande blommar är favoriternas favorit, grå frossört och blåa luktärtor.


Kanske är jag mätt på rött, orange och gult efter sommarens färgfrossande? Allt går i cykler. Så också favoritfärgen på blommor.

Kramar!

7 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Underbara bilder!!! Önskar dig en skön fortsatt lördag. Kram Johanna

Sabelhagens Olivlund sa...

Grå frossört måste jag köpa nästa vår, såå fin! Vilken romantisk färg på luktärten. Gentianan ser läcker ut, jag behöver mer blått hos mig.
Kram Maria

Mia sa...

Läckra blåa blommor du visar, dom är fina, det blåa lägger en liten dämpning, välbehövlig, mot alla dom varma färgerna tycker jag, dom skapar balans, gör färgskalan fullkommen.
Ha en fin helg :)

Anna Vattenkanna sa...

Fint i blått. har aldrig haft en gentiana, varför vet jag inte. De är verkligen vackra och så finns det ju så många olika...

Du har rätt om det där med färger - att det går i cykler vilka man gillar och behöver omkring sig. Ja, det här med färgernas in- och påverkan på oss är så intressant ämne...

Kram Anna Vattenkanna

Isas Trädgård sa...

Hej Anna Karin !

Håller med dig .. det måste vara höstens vackraste blomma .. en helt ny bekantskap för mig !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Fröken Dill sa...

Fina bilder och fantastiska blå blommor! Gentianior, de är lite svårodlade, eller?
Undrar fröken Dill

HA sa...

Underbara färger! De är så lugnande bland höstens färgsprak och delvis bara lite tråkiga gröna massa.