söndag 11 september 2011

Den här helgen har jag spenderat i sängen med en besvärlig magsjuka. Har inte haft ork till vare sig bloggande eller fotograferande. Så här kommer en (lite anpassad) repris från förra året.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det är väldigt lätt att göra eget örtsalt. Och så ekonomiskt sen. En burk av lite bättre märke går loss på över 50 kronor(!). Här kommer man undan med en mycket lägre summa. Plus att jag vet vad burken innehåller. Garanterat obesprutade örter.Jag plockade in vad som fanns i örtväg i köksträdgården och kompletterade med torkad chili från en tidigare skörd.


Örterna hackades grovt och sen torkade jag dem var för sig i varmluftsugnen och mixade dem med grovsalt. Jag är jättenöjd med resultatet. :)Det blev Medelhavssalt - rosmarin, citrontimjan, oregano, chili och vitlök. Midsommarsalt - dill, persilja, gräslök och vitlök och Blomstersalt - tagetes, ringblomma, chili och vitlök. Ska bli spännande att prova de här under höstens matlagning.

Ha en skön kväll!

6 kommentarer:

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Så gott det låter med eget örtsalt. Det skulle man helt klart göra förstås!!! Det är så läckert med egna inläggningar och blandningar.

Men hua... magsjuka är bland det jobbigaste som finns. Hoppas den får ge med sig. Det blev ingen skördefest på Wij trädgårdar då förstår jag.... Sitter just nu på Landvetter och väntar på planet hem. Det har varit trädgårdfest på mitt 'bortajobb' Jättekul!! Men nu blir jag ju lite nervis, flygrädd som jag är. Inser att det är 10-årsdagen av 11/9... och jag ska strax flyga.....

Krya på dig och många kramar
Charlotte

Helena sa...

Nämen krya på dig söta du!
Magsjuka då vet man att man lever...
KRAMAR till dig!

Hélena sa...

Krya på dig! Magsjuka är något av det värsta... Hua! Hoppas du blir frisk snart så du kan mysa i trädgården.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Ullis sa...

spännande, måsta prova jag också!
Ha det bra!
Ullis

Vita rosor och förgätmigej sa...

Sommar på burk! :0)

Tack för uppmuntran på min blogg... Det känns så läskigt just nu men på några månader kanske det har "satt" sig. Hur man ska jobba och lägga upp det menar jag. Spännande är det hur som helst! ;0)

Kraaaam/ Anna

Kristina Bonander sa...

Om repriser är så här trevliga får du gärna komma med fler, även om du inte är magsjuk.
Krya på dig
Hälsningar
Kristina