tisdag 27 september 2011

Blomsterprakt en masse

Himmel vad det blommar! Det är så jättesvårt att förstå att höst och frost är på ingång. Jag håller tummarna för att det varma vädret håller i sig ett tag till. Som det ser ut kommer vi iaf klara helgen från första frosten... Håller tummarna!


Det är massor av knopp i mina rosenskäror. En sort har knappt hunnit slå ut ens. Känns otroligt lyxigt att gå runt och titta på alla vackra blommor.


Jag plockar massor av buketter. Och rosenskärorna tackar med att blomma ännu frodigare. De små bilderna går att klicka upp om du vill se sköningarna på nära håll.Svenska trädgårdsbloggar!
Till sist vill jag passa på att uppmana alla trädgårdsbloggare att studsa in till Svenska trädgårdsbloggar. Det är allas våran Hillevissan somhar tagit över administrationsrollen.

Så klicka in dit, välj kategori och uppdatera dig! Både gamla och nya medlemmar är välkomna!


Må gott alla fina!


10 kommentarer:

Hanna C sa...

De lyser verkligen upp i trädgården så här års!
Kram Hanna C

Anna Vattenkanna sa...

Hoppas hoppas att frosten låter vänta på sig. Tänk... här har varit över 20 gr varje dag sedan i lördags så att skriva "frosten" kändes verkligen märkligt.

Jag roade mig med att utse en favorit bland dina fina cosmos men kan inte bestämma mig...men någon av de enkelblommiga blir det i a f.

Kram Anna Vattenkanna

Helens trädgård sa...

Ljuvligt med blommor under senhösten.
Vackra bilder!
Ha det gott!

Hélena sa...

Blomningen på våren känns verkligen som bonus. Hoppas att frosten håller sig borta ett tag till. Jag vill så gärna hinna njuta av alla rosknoppar som ännu inte har slagit ut.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Hélena sa...

Blomningen på våren känns verkligen som bonus. Hoppas att frosten håller sig borta ett tag till. Jag vill så gärna hinna njuta av alla rosknoppar som ännu inte har slagit ut.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Vita rosor och förgätmigej sa...

Helt otroligt vilka vackra rosenskäror du har! Jag fick upp ögonen för denna vackra blomma förra året och nu kan jag inte tänka mig en sommar utan.

Angående mitt inlägg om köttkonsumtion så ville jag ge en tydlig bild av vad som händer rent praktiskt när temperaturen på jorden ökar. Det verkar ju som om många inte ser sambandet med vad de gör här hemma i Sverige och påverkan på jordens klimat. ;0)Jag blir också rädd över att man inte tänker längre än näsan räcker... Angående LCHF så blir jag såååå arg när man utan att skämmas förespråkar att vi ska äta ännu mer kött och bannlysa de grödor som gör oss mätta på mindre mängd koldioxidutsläpp (potatis och mjöl)! Vad hände med miljödebatten? Jag tror inte heller riktigt på det här att det är kossorna själva som genom metangaserna spär på växthusgaserna mer än marginellt, men när man skövlar regnskog för att få plats med sojaplantager ger det en miljöeffekt av oanade proportioner... Sedan utfodras tyvärr många djur i Sverige också med dessa sojabönor... Oj, nu gick jag också igång! ;0)

Kraaam/ Anna

Christina sa...

Oj, så snygg den är den dubbla vita. Något att satsa på till våren.Hälsningar Christina

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Rosenskäror är superfina. Jag gillar inte bara blommorna och att själva växten är så stadig och robust, utan jag har ett extra gott öga till det dilliga bladverket. Oh, vad duktig du är som fotat dina sorter. Det borde jag också göra. Det finns ju så mååånga att välja bland när man står där och ska välja frön :-)). Har också en som inte slagit ut än.... Konstigt. Men jag såg knoppar för någon dag sen i alla fall.

Vilken imponerande plantering du har med rosenskärorna!!!! Mycket snyggt.

Kram
Charlotte

Maria sa...

Så vackert fortfarande. Ja vi håller tummarna för lite fortsatt värme. Kram Maria

Lotta sa...

Vilka underbara rosenskäror du har. De är ju egentligen en perfekt höstblomma med sin lite skira utstrålning. Passar till det mer mustiga överdådet som höstträdgårdarna brukar bjuda på. Hoppas du får njuta av dem länge till.
Kram