måndag 5 september 2011

Septemberbesök på Wij Trädgårdar

Helgen som gick har varit en riktigt trädgårdsfrossarhelg. Svärmor och jag har åkt runt på inte mindre än fyra handelsträdgårdar och dessutom hunnit med ett besök på Wij Trädgårdar. Riktigt roligt även om det svider en aning i plånboken. Tur att det är rea på i alla fall vissa av plantorna som har inhandlats.

På Wij var det vackert som vanligt. Nästan vemodigt vackert. Sensommarblommorna sprakade i sina starkaste färger och grönsakerna var frodiga som aldrig förr. Jag vet att ni har sett miljoner bilder från Wij så jag tänkte bara visa ett litet collage. Bilderna är klickbara om ni vill titta närmare på detaljerna ...I stället kommer här bilder från utställningen i valsverket, ”MODER BORD – Med bordet som scen för livets skådespel”. Den handlar om Bergs­lagens betydelse, skogen och järnet och maten och initiativtagare till utställningen är Bergslagssatsningen.
Utställningen ringlar sig genom det vackra och dramatiska valsverket och varje bord symboliserar samklangen mellan natur och måltid.


Från odlingens begynnelse fram till nutidens otäcka överdåd. Faktiskt berör det här mig ordentligt och jag får en besk smak i munnen. Vad är det vi gör med vårt arv? Kanske var det bättre förr?Sista stoppet på vandringen får en ändå att känns visst hopp. Där kan man slå sig ned och titta på vackra bilder från närområdet.

Riktigt snygga bilder från Moder bord kan ni se HÄR hos Oddbird som har byggt utställningen.

Ta hand om varandra!

9 kommentarer:

Ruben sa...

WOW!!! Vilken fantastisk utställning!!!

Ha det gott!
/Ruben

Anonym sa...

Verkligen underbara bilder, måste åka dit någon gång! Kram Hanna

Gunilla sa...

Tusen Tack för en riktigt inspirerande visning.

Ha det gott
Gunilla

Vita rosor och förgätmigej sa...

Jag gillar konst som berör och försöker få oss att inte bara tänka utan också känna hur fel vissa saker är! Gatukonstnären "Banksy" berör också på liknande sätt även om han är mer politisk i sina åsikter. Bra konst får en att reflektera över saker man inte funderat på tidigare... Jag hade nog ääälskat den där utställningen! :0)
Tack för att du delar med dig med dina vackra bilder.

Kram/ Anna

Sophia Callmer sa...

Ser spännande och vackert ut! Även om skräpet inte är vackert..men tankeväckande. kram Sophia

Hannu på Langeland sa...

Fint fångat, vackert. :)

Katarinas trädgård sa...

WOW, vilken helg du har haft! Intressant tankeväckare...
Kram
Katarina

Anna Vattenkanna sa...

Moder Bord - utställningen väcker känslor även hos mig tack vare dina bilder därifrån. Fint och tack.

Kram Anna Vattenkanna

Lisa sa...

Du har också varit på resa, härligt:-)Vilka underbara bilder både från Wij och utställningen hade jag gärna sett ! Nu fick man ändå en glimt, tack ! Kram till dig !
Lisa/Lisas trädgård