söndag 25 september 2011

Dagen efter

Hela veckan har gått och inte ett endaste inlägg. Kan inte ens skylla på för mycket jobb den här veckan. All ledig tid har istället gått till att förbereda inför gårdagens växtloppis och höstmarknad.

Så äntligen var det så dags. Redan när vi höll på och packade upp vid tio-tiden kom de första och frågade om lunchen. Sen på pricken elva kom de första gästerna. Det var verkligen fullt ös från första minuten och det höll i sig i en och en halv timme. Tror det var längesen det var parkeringsproblem i Hillevik... ;)

Bloggerskan i krängartagen. Bild lånad från bästa Ann-Charlotte som hjälpte
mig under precis hela dagen! Massa kramar till dig!

Jag hade en idé om att jag skulle fota av både mitt eget bord och de andras men se det hanns inte alls med. Lite synd men jag fotar resterna idag istället.

På mitt bord fanns förutom perenner av olika slag; höstkransar, lavendellemonad som var himlans god på ett lite knäppt sätt (efter recept från Charlott/Trädgårdsflow), äppelmust från mina godäpplen, olika sorters örtsalt, badsalt med ros och lavendel (efter tips från Anna/Vita rosor och förgätmigej), grönsaker, sylt och citronsocker. Kransarna tog slut efter fem minuter så inte ens dem har jag bild på. Däremot fick jag beställningar på några till som jag gjorde idag. Dem finns det iaf bilder på. Själv fyndade jag stora härliga plantor av såpnejlika och drakmynta för inga pengar alls. Både stod på min önskelista sedan tidigare så det var extra roligt.

Det lilla som blev kvar. 


Jag är såklart supernöjd med dagen. Och till er som missade allt. Vi kör igen i vår! ;)

Avslutar med några bilder på "resterna" från igår och de kransar som jag har gjort idag. Nu är även de borta. De hämtades av sina nya ägare under eftermiddagen. Hoppas ni blir nöjda!


Krans nummer ett. Ska sitta på en svart dörr. Bara naturliga ingredienser. Gröna och svarta fläderbär, hängen från körsbärsbenved, renfana, rölleka och lönnlöv. Stommen är gjord av långa tvinnade rankor av kaprifol. 

Krans nummer två av nypon, renfana, rölleka, knappar av solhatt och lönnlöv. 

Nu är det middagsdags! I kväll blir det rosa potatismos av goda potatisen 'Highland Burgundy Red' och grillad lax. Sen är det verkligen dags att kika runt lite vad ni har haft för er i helgen!

Massa kramar!
8 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Så roligt när arrangemang blir uppskattade - att folk kommer och dessutom handlar. Grattis! Vackra kransar och inte konstigt att de gick åt som smör i solsken...

Ha en bra vecka, kramar Anna Vattenkanna

Anonym sa...

Det ser ju helt underbart ut, och så kul att det gick så bra! Kransarna är ju underbara, lyckliga dom som gick hem med en sån. Rosa potatismos låter som ett utmärkt sätt att fira succén på. :) Kram Hanna

Helena sa...

Men vilken trevlig 'marknad'o vad du är duktig på kransar jättefina verkligen!
Jag är helsåld på lavendeldrömmar jättegott men bara en åt gången.
Ska nog testa att baka nån gång.
KRAMAR från mig!

Hélena sa...

Vilka vackra kransar! Nu fick jag inspiration att göra egna höstkransar. Måste testa i veckan. Låter som en underbar helg, måste hålla utkik i vår.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Christina sa...

Vilka härliga höstkransar du har gjort. Härligt skåneväder hela helgen, så äntligen har jag fått vänt komposten!/Christina

Trädgården på Höjden... sa...

Vilken härlig dag. Kul att det gick så bra. Inte undra på det - det låter som ett ordenligt gottebord du hade till försäljning! Så vackra, höstiga kransar.

Hälsar Åsa

Annika Christensen sa...

Hej
Det var längesedan jag var här hos dig men det är alltid så inspirerande att komma hit.
Vad mycket kul du har gjort!
Kul att det gick så bra.
Ha det gott
Annika

Lisa sa...

Men så mycket fint och vad kul att ni sålde bra. Kransarna är ju superfina !!! Länge sen jag hann titta in hos dig, det är mycket nu :-) Ha en skön vecka !
Lisa/Lisas trädgård