Vi har ett superenkelt recept som vi gillar och jag kan lova att det bli gott!
För första gången provade vi chilisorten 'Czechoslovakian black'. Hela plantan är snygg tycker jag. Mörka gröna blad, lila blommor och nästan helt svarta frukter. Lagom stark för vår smak var den också.
För att krydda risotton lite extra har jag strött över slingerkrassen 'Milkmaid'. Snyggt och ännu lite pepprigt godare!
Italiensk risotto med tjeckisk prägel
4 port
1 st chili
2 klyftor vitlök
Olivolja till stekning
4 dl Avorioris
8 dl grönsaksbuljong
1 knippe vårlök alt 1 st silverlök
10 st soltorkade tomater
Riven parmesan efter smak
Svarta oliver
Hacka och fräs chili och vitlök i olivolja. Tillsätt riskornen och låt riset fräsa tillsammans med chili och vitlök i ett par minuter tills det har fått en gyllengul färg. Tillsätt buljongen och låt allt koka ihop på låg värme i ca 25 minuter eller tills riset har fått lagom tuggmotstånd. När det är ca 10 minuter kvar tillsätts vårlöken och de soltorkade tomaterna. Precis innan servering tillsätts parmesan och oliver.
Smaklig måltid!
6 kommentarer:
ojoj, va det ser gott ut!
kram
susanne
Meen vad du frestas :-)det smaskens ut det där!
Kul att häxörten verkar ta sig.Det är ju så roligt att få dela med sig :-)
KRAMAR från mig till dig!
Vilken annorlunda risotto. Den kanske vi måste prova på här hemma nåt tag.
Kram Teres
Ååååh så snygg mat !!! Låter gott också, måste provas. Jag har de där svarta chilisarna med i år, har inte testat just den än. Ha det fint !
Lisa/Lisas trädgård
Himmel vad gott det ser ut!(...och det säger jag så här tidigt på morgonen då jag aldrig äter något!)
Väldigt snyggt färgkomponerat också, ett skolboksexempel på att man även äter med ögat.
Kram
Mums både ser och låter super gott.
Det blir till att läga till i recept högen.
Kram Anna
Skicka en kommentar