tisdag 30 januari 2018

Driva narcisser

För första gången någonsin har jag provat att driva narcisser. Tanken var att de skulle blomma till jul. Men så blev det inte. 
Jag köpte en påse narcisser på rea i höstas. Faktiskt ganska tidigt men väntade avsiktligt länge med att sätta dem för att de skulle blomma till jul. Tydligen satte jag dem ändå alldeles för sent för först nu börjar de skjuta i höjden. Och se här. Den första knoppen lovar gott.

Annars är det julrosornas tid nu. Inte i rabatterna så klart, utan i kruka. Förhoppningen är att jag inte glömmer dem ute någon kall natt - så att de dör frysdöden - och att jag kan sätta ut dem lite här och där i rabatterna.

Om två dagar är det februari! Hurra!

Ha en fin vecka!

Kram,

2 kommentarer:

Meta sa...

Ja men du så kul har aldrig haft tanken på det, se man lär sig alltid nåt nytt.Vore ju kul att ha det till våren med. Här hos mig blommar julrosorna för fullt det är så mysigt lite vårförvarning.
Ha det gott
Kram Meta

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Och jag tänker va bra att narcisserna tog tid på sig. Jag ser bilden av narcisserna tillsammans med julrosen - fint, väldigt fint. Mina julrosor har stått ute under tak i en iofs stor kruka hela vintern. Blommorna lägger sig ner när det är kallt men reser sig så fort det blir lite varmt igen.

Kram, Carina