söndag 21 januari 2018

Vintervårmånaden mars. En tillbakablick 2017.

Mars 2017 började med barmark och vårlängtande katter. 
Ja, även matte längtade förstås. 
Första kruktulpanen blommade i mitten av mars efter att jag hade burit dem in och ut i över en månad. Så värt det. Och snabbt därefter visade sig första blåsippan.
Men visst blev det bakslag med vinter mitt i vårkänslorna. Flera gånger till och med. Och inte bara vinter. Utan tokvinter.

  


Vi fortsatte (självklart) att mata fåglarna långt in i april för att de skulle klara alla typer av väder som dyker upp under den här årstiden. Och då kan en få vara med om sådana här ögonblick. En och en halv minut tog det. Sedan var äpplet historia. Vilka äppeltjuvar!
När snön sedan snabbt smälte bort så började en ana grönt lite här och där och det började blomma på riktigt. Först snödroppar i diverse former.

Sen de tidiga krokusarna. Först ut är alltid krokus tommasinianus 'Roseus', tätt följd av Crocus chrysanthus 'Romance'.
Och i slutet av månaden blommade kruktulpanerna för fullt. Hoppas att årets tulpaner kommer blomma lika fint. Om ett par månader vet vi.
 Och vi njöt så klart när våren verkligen kom. Både matte och kissar. 
Kram,3 kommentarer:

Lotta sa...

Men vad roligt att se inlägg från dig igen! ..och alltid lika frestande bilder. Skulle man kunna be dig om att publicera detta i höst med en propå att 'vill ni ha det såhär i vår så få ändan ur NU'. Fast jag njuter så gärna av dina bilder också så klart... och slipper jobbet!
Ha en härlig vecka

Veronica sa...

Så härligt med tulpaner i krukor. Jag brukar inte ha några i krukor men i höstas så satte jag och de fick stå ute tills de t blev "vinter" och sedan dess står de i växthusen. Men sen vet jag faktiskt inte vad som är bäst att göra för att driva dem i blom... Du vet! Berätta :D

Kram

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Det är samma här med crocusar fast tvärtom... Antagligen för den rosa tommasinianusen står skuggigt. Årets krukade tulpaner har redan visat sig i garaget. Pappa har höjt upp värmen - inte bra men eftersom det är hans verkstad så får jag lösa det :)

Undrar hur den här våren kommer te sig???

Kram, Carina