torsdag 25 januari 2018

Den sista utposten

Först gillade jag inte rosor, men det kom jag snabbt över. Efter det har jag inte heller gillat petunior, begonior och eller berberis, som alla numera fått tillträde in i trädgården. Och bergenior står nog nästa på tur att omvärdera. Och nu har en av de sista utposterna vad gäller "tantblommor" är erövrats.


För just nu frossar jag i nejlikor. Först fastnade jag för doften. Har ni tänkt på att nästan inga blommor i butikerna längre doftar?

Men det gör de här nejlikorna. Och för att inte tala om färgen! Så himla snyggt till tulpanerna i samma nyans. Gissar att det kommer att flytta in fler nejlikor. Kanske även in i trädgården ...

Vad har ni för förhållande till just nejlikor?

Undrar,


3 kommentarer:

Anette sa...

Här många och fler blir det! Attityden märks väl vid trädgårdsvisningar. Andra har tagit kontakt efter att ha sett någon bild på en speciell som de varit ute efter.
Anette

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Jag har insett att jag är lite tvärtom så nejlikor har alltid funnits runt mig som snittblomma. De är fantastiska med sin doft, färgvariation och hållbarhet. En mixad bukett av nejlikor i olika färger så snyggt. Ute odlar jag flera sorter också för doften men också för de är vackra. Det fanns en sort i min första trädgård med rosa fransiga blommor, silvergrått bladverk som bildar en fantastisk matta och sen doft... Varför välja bort :)

Kram, Carina

Veronica sa...

Mitt förhållande till nejlikor har varit: Nja! Framförallt i bukett inomhus för jag har alltid förknippat dem med begravning. MEN i vinter har jag sett en massa engelska underbara trädgårdsprogram med nejlikor i fokus och börjar fatta :D
Jag har bestämt att beställa lite frö och driva upp :D

Kram och trevlig helg!