söndag 8 februari 2015

Takdropp och kattifnattar

Igår var början på våren känns det nästan som. Även om det är minusgrader och nästan en halvmeter snö så lovar takdropp, kaffe i solen och katter som fått fnatt gott för själen.





I går var en riktigt fin dag med årets först riktiga fika på altanen sittandes i lä mot solväggen. För någon vecka sedan bakade jag glutenfria hallongrottor och de sista slank ned igår. Katten Hedvig verkar ha längtat lika mycket som vi efter att få sitta där mot solväggen för hon var först på plats och ville inte flytta på i första taget. Ett riktigt vårtecken.






Ett vårtecken känns det även som när katterna är mer speedade än vanligt. Oftast är det den gråvita gamla damen Smilla som bestämmer men igår sattes hon på prov mer än en gång av Hedvig.



Kolla in den fokuserade blicken! 


Tydligaste vårtecknet är nog ändå att det droppar från taket. Och i morgon hoppas jag på att det ska smälta ordentligt. Sex grader varmt ska det bli. Och plusgrader under hela dygnet. Låter strålande tycker jag som hoppas på lite mindre snö och fler snödroppar.






Fortsatt härlig söndag!



8 kommentarer:

Felix sa...

Härligt med vårvinter! Solsken och snö är en vacker kombination. Både katter och människor vet att våren är på gång snart...

Ser ut som att Smilla fick utstå en hel del bus av Hedvig... ;-)

Soliga hälsningar
Elisabet

Anjas Hill sa...

Visst är det härligt?! Och kattisarna blir uppsplte även hemma hos mig. De är som småbarn:Ut och in ut och in...å så lite käk däremmelan! Man smittas själv av vårkänslan.

/Anja

Sabelhagens Olivlund sa...

Så underbara soliga bilder, katterna är föör söta:)
Å var det du som fotat de fina bilderna, jag brukar alltid skriva på var jag hittat dem. Men inte denna gången, hoppas det är okej att jag lånar dem. Har ändrat så jag länkar till dig nu:)
Ha det gott
Kram Maria

Rost och rädisor sa...

Vilken bild på kissarna! Jo, det har börjat bli ett himla spring här in och ut, fast de är kastrerade.
Fika i solen låter kalas men jag får nog vänta lite med det.
Allt gott
Anette

Isas Trädgård sa...

Nu har jag beställt och fått fröer till pelargonnävan. Hoppas mina blir lika fina som din !
Hade tänkt att ha den på framsidan i den tänkta vita rabatten men den ligger på skuggsidan och vad jag förstod föredrar den ett soligare läge så den får nog en annan plats.
Ha det så gott !
Kram/Isa

Fröpåsen sa...

Ja nu håller vi tummarna att våren är är för att stanna. Det vore ljuvligt! Så underbara kattifnattar du har. Idag såg jag tre sälgträd på rad som var fulla med videkissar så det bådar gott.
ha en skön kväll.
Maria

Anonym sa...

Klart du får låna dem! :) Anne har ritat både spaljé och rabattkanter. Hon blir säkert jätteglad att inspirera andra. :)

Meta sa...

Det märks att det går mot mars om inte annat på katterna då. Solen har även lyst på mig i Dalarna denna helgen och nu ser jag lite strimmor här med i Jönköping.Det är så mycket lättare att gå upp nu.
Ha en fin vecka
Kram Meta