måndag 23 februari 2015

Plötsligt händer det grejer

Våren satte fart med en hiskelig fart under förra veckan. Massor av plusgrader. Ibland till och med på nätterna. Och även om det är mer normala temperaturer nu så gör det inte så mycket. För plötsligt ser man lite gräsmatta och andra grejer.
Första snödropparna har vågat sig fram. Och jag har ställt ut de första vårkrukorna. Inte riktigt lika tidigt som förra året. Men nästan. 
Krukorna är inte bara till glädje för mig har jag märkt. Katterna mumsar nyfiket på krokusbladen. fast de inte får. Men så länge det sträcker sig till kissarna är det väl ok. Om rådjuren håller sig borta återstår att se.
Har ni börjar vårpiffa?


Kram,

7 kommentarer:

Wilma sa...

Men hur är det möjligt att du har typ ingen snö och vi har mängder?
Bor inte vi massor (nåja..) med söderut jämfört med dig?
Här är det 95% snö 5% gräsmatta och inte tvärtom.

Trädgårdsandarna börjar vakna till liv i kroppen och det är såå underbart att känna!
Nu får det nog bli fart med den där vårkrukan inser jag, i väntan på mer borttöanade.

Lykkelig i hagen sa...

Så kjekt at våren er på vei til deg også! Her i Bergen, Norge, har snøklokker og klosterklokker blomstret i flere uker, og de første krokusene begynte forrige helg. En fantastisk tid som ligger foran oss! Ha en fin siste vinteruke. Søndag er det første mars, og da begynner offisielt våren! Hilsen Anne-Kristin

Meta sa...

Härligt att ni med har fått lite vårkänning. Det är de där första upptäckten av vårblommorna som är bäst
Ha det gott
Kram Meta

Malin sa...

O ja
Klippt ner elefangräsböset och rensat och snyggat till lite. Mycket kvar att göra och det är såååå härligt.
Kram

Karin - Mina Rum sa...

Nja, så där värst vårpiffat är det verkligen inte hos mig. Jag skäms att säga det, men julkransen sitter faktiskt kvar på ytterdörren. Men när skid-VM är slut och mina helger inte måste ägnas åt nagelbitande, då ska jag sätta fart.

Några snödroppar har jag inte skymtat här heller. Men de få jag har brukar vara sena.

Kram, Karin

Marianne sa...

Nyfikna chillisar på väg upp och nytagna pelargonsticklingar....fin bild på snödropparna, jag har en snöfri snödroppe vid husgrunden.

Sofie sa...

Nej vårpiffet har inte riktigt börjat hos mig men planen är att plantera krukor till helgen. Men man går ju rundor och håller utkik efter vad som kommer upp.
Varma hälsningar,
Sofie