lördag 7 februari 2015

Månadsbilden februari 2015

Tänk att det ändå är februari. Sista riktiga vintermånaden och en första försiktig början på våren. Februari är takdropp, kaffe i solen, någon liten knoppande snödroppe som kikar fram vid husväggen. Och frösådder. Bara det att stoppa fingrarna i lite fuktig mylla igen. När jag skriver det här så riktigt känner jag hur suget kommer smygande.

Årets februari ser ut så här. Ganska mycket snö. Kallt och krispigt.


2015

Skillnad var det minsann förra året. Då var snön borta några dagar in i februari. Inte för att just det här vädret är så smickrande för trädgården. Men det är stor skillnad. 


2014
Fast jag ska nog inte klaga över årets snömängd. Februari 2013 såg det ut så här. Och den snön låg kvar till den 20 april (!). Hemska tanke! 


2013

Året innan hade vi ytterligare en beskedlig vinter. Lättskottat och prydligt. Verkar nästan som om det är vartannat år som gäller. 


2012

För se här på februari 2011. Vi hade så sjukt mycket snö den månaden så jag trodde faktiskt inte att jag skulle stå ut. Vi skottade typ jämt. Hade snöberg på tomten. Och nu känns det vips lite bättre med årets snömängd. Riktigt så illa är det ju faktiskt inte i år. 


2011

Och idag skiner solen! Och det droppar från taken.

 Fin helg på er kompisar!

Kram,


4 kommentarer:

Louise sa...

Det är roligt att jämföra bilder år från år. Man glömmer ju rätt fort. Eller det kanske bara gäller mig...:) Nu är det full fart mot våren Det har jag bestämt!

Ha en fin helg.

kram louise

Annika Christensen sa...

Vad kul det är när man har bilder från olika år. Här försvann all snö idag.
Ha en fortsatt skön helg
Annika

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Nämen oj, 20 april 2013.
Hoppas på en lång o skön vår, med perfekt vårväder!
Trevlig helg o vecka, ha drt gott, kram Ewa :)

Veronica sa...

Vi får verkligen hoppas att inte vintern bestämmer sig för att vara kvar till april i år! Nej! Nej!

Kram och jag ser fram emot att träffas snart :)