fredag 6 februari 2015

Blommig fredag - tema vårlängtan

Just idag längtar jag nog extra mycket efter våren. Jag är hemma och sjuk. Igen. Känns som om det här är en evighetsförkylning. Den har hållit i sig mer eller mindre sen början av november.

Och så idag då när solen kikar fram med jämna mellanrum, fåglarna sjunger som besatt, det droppar lite från taken och träden liksom skakar av sig de senaste dagarnas snöande så där så att det knäpper och knakar. Då är det väl nästan vår väl?

Förra året, när det iofs knappt var någon vinter, ställde jag ut mina krukor och tunnor med tulpaner den 10 februari. Alla som tror att det går i år räcker upp en hand. När tänkte väl det. Tunnorna får nog stå kvar i garaget ett tag till. Även om nästa vecka lovar plusgrader varje dag. Kanske kan jag ställa ut någon ... Bara en liten.
Det jag längtar allra mest efter nu är ljuset. Jag gissar att jag inte är ensam om det. Det känns om om ljuset försvann ungefär samtidigt som jag blev förkyld. Någon gång där början av november. För att fortfarande inte ha kommit tillbaka. 
Så snälla ljuset kom fram. Ljuset och färgerna så klart. Behövs någon liten färgklick i allt det vita. Eller det bruna sen när snön försvinner. Oj. Det känns nästan som om jag blev mer deprimerad after att ha skrivit det här inlägget. Jag som käckt brukar hävda att jag gillar vinter.

Men inte idag. Idag längtar jag efter våren!

Fler bloggare med vårlängtan hittar du hos Hélena och bloggen Bland rosor och bladlöss.

Kram och trevlig helg!
20 kommentarer:

Anonym sa...

Stackare som har dragits med en förkylning sedan november. Ja då förstår jag verkligen att du längtar! Själv har jag så mycket att stå i att våren, för min del, gärna får ligga en bit bort ... annars hinner jag inte med det jag ska på frösidan. Har också hört att fåglarna har börjat sjunga livligt. Det är så härligt när jag hämtar tidningen på morgonen och hör talgoxens vårsång.

Hoppas att du kryar på dig snabbt och får en fin helg!
/Anita

Rost och rädisor sa...

Härliga bilder. Klart man längtar när man ser färgglada vårblommor och fina kissen som har det gott.
Trevlig helg
Anette

Gunilla sa...

Vilka fina bilder som verkligen minner om våren.
Idag så har det varit trålande sol och plus 0,5 grader så nog har jag fått vårkänning.
En härlig tid vårvintern sedan blir det riktigt mycket jobb i trädgården :o)
Också en stor förväntan att inga växter skall ha frusit bort i vinter.


Trevlig Helg

Katarina www.engronsida.blogspot.com sa...

Helt fantastiska bilder, underbara!
Ja, och visst kommer våren och med den... ljuset. Hoppas nu att din förkylning låter sig botas och sedan håller sig borta.
Krya på dig!
/Katarina

Anette i Torsåker sa...

Förkylningar som aldrig ger sig är jättejobbiga. Måtte du få känna dig riktigt pigg snart.
Vi hade ordentligt med ljus nere på Mauritius. Känner saknaden efter det ljuset. Tänder massor av lampor, det lättar lite.
Under snötäckena våra, väntar mycket vårgodis!
/Anette

Helt enkelt hemma hos mig sa...

Jobbigt med seg dragen förskylning. Hoppas att det vänder snabbt.
Här har solen visat sig och när jag stod med ryggen mot husväggen och ansiktet mot solen så kände jag hur solen värmde. Underbart! :)
Krya på dig!

Inger sa...

Idag är det faktiskt riktigt fint, ja även igår. Synd att du är krasslig. Krya på dig!
Kram

Veronica sa...

Ljuset börjar komma tillbaka och snart borde våren komma oxå. Men det är så seeegt!
I går kväll när jag skrev fredagsinlägget så kändes det galet långt dit men i dag med droppande och kvittrande så kändes det helt plötsligt lite närmare.
Jag är hemma jag med, sjukskriven ett par veckor och hoppas det blir många dagar som denna :)

Kram och krya!

Sofie sa...

Ja nog längtar man efter våren och ljuset. Härliga bilder, även i förra inlägget! Krya på dig, förkylning är aldrig roligt att ha och framför allt inte en som inte ger med sig.
Varma hälsningar,
Sofie

Anjas Hill sa...

Jo, men jag har räckt upp handen eller rättare viftar och hojtar så där störande för alla övriga: Så klart du ställer ut tunnorna! Kylan har gett vika - åtminstone hos oss ;-)(Jo, jag tror att Gunnilse är världens medelpunkt ,-)!)

Usch så tråkigt med en så envis förkylning. Att inte få känna sig kurant är jobbigt och då skulle sol utanför fönstret sitta fint.Kanske kan du skaffa dig lite fönsterbrädefägring och leka vår en liten stund men den söta missen i famnen.

Ljuvliga bilden som alltid!

/Anja

Maribel sa...

Vackra bilder, det var faktiskt vårlikt idag då jag tog en promenad, solen sken och det droppade från snön på taket.
Hoppas det blir fint i helgen!

Millas Trädgård sa...

Idag längtar jag också efter våren! Och jag håller med dig, det är verkligen ljuset vi behöver. Är rätt trött på det eviga mörkret nu:-)
Ha en fin helg!
Milla

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Härligt vårlika bilder. Hit kom solen och med den massor av ljus idag. Krya på dig!
Birgitta

Ninnis sa...

Underbara bilder som fångar längtan efter vår på ett härligt sätt....=)

Trevlig helg!!!

Kram Ninni

Berit sa...

Helt underbara bilder på en vår vi alla längtar till...
krya på dig!!
Ha en underbar helg!!

Unknown sa...

Det blir deilig med vårsol og vårblomster igjen!

Tant Otteskrufv sa...

Stackare!En förkylning gör allt värre. Jag hoppas att solen skiner på dig en stund idag.

AnnA sa...

Hej Anna-Karin!
Underbara bilder om lääääängtan.
Hoppas att det snart blir en ände på förkylningen.
Ha det!
Hälsn
AnnA

Anonym sa...

Trist med förkylningar som inte ger sig, hoppas den snart vinkar hejdå och du får njuta av en dag med sol (oavsett om snön ligger vit eller inte). Det där ljuset längtar jag också efter, krokusbilden är ljuvlig!
Kram Kristina

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Känns som någon lyssnade på din bön och levererade ljuset igår :) Fick till och med vårkänslor av dofter och ljus. Noterade att det var härligt ljust halvfem - en definitiv skillnad.

Kram, Carina