söndag 23 februari 2014

Några kvistar av våren

För ett par veckor sedan plockade jag inte kvistar av kornell, körsbär och magnolia. Kornellen satte en hiskelig fart och har redan hunnit blomma över när vi kom hem från Värmland igår. Men körsbäret 'Stella' har precis slagit ut i ljuvligaste blommorna. Tänk när de blommar där ute. Då är det inte bara vår utan försommar.
När vi åkte i fredags morse var det vitt ute. Snön som kom under natten hade lagt ett par cm tjockt täcke över hela tomten. Idag är det över sex grader varmt igen och snön är borta. Skönt tycker jag. Har sett att solen har befunnit sig söderöver. Här har det varit grått, blåsigt och skitkallt rent ut sagt.
Magnolia har jag aldrig provat att driva inne tidigare. Nu börjar bladen veckla ut sig och visst ser det ut som om det kanske kan bli en blomma till och med?

Hoppas veckan bli toppen! Nästa helg är det mars!!! :)

Kram,


13 kommentarer:

Annica Östlund sa...

Vilka härliga vårbilder tycker jag, även om de håller sig inomhus och blommar. Kan tänka mig hur vackert det blir när träden står i blom lite senare.
Vad roligt att du vill vara med på Vårteckensutmaningen även i år, kör när du känner dig redo.
Extra kul att du inte bor så långt bort från mig, men jag vill minnas att det var stor skillnad på hur fort våren kom hos dig och hos mig förra året.
Ha en fin vårvecka nu!
Kram Annica

Skaparglädje sa...

Härligt att få tjuvstarta våren inomhus, när den dröjer ute.

Marina sa...

Underbart med kvistar nu vid denna tiden. Jag måste ta in några i veckan minsann.

Kram

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Så vackra vårblommare - ljusa, härliga bilder. Får ta och klippa lite grenar ser jag. Kornell hade jag förra året och den var så fin att fota..

Ha en fin söndag kväll! Kram, Carina

Maribel sa...

Vad fint med våren inomhus, här dröjer den också, men får beundra andras snödroppar och vårblommor, de kommer väl så småningom hit också. Ha det bra /Marika

Caroline sa...

Ja, lite vår inomhus är alltid trevligt, det piggar upp!
/Caroline

Min plats i solen sa...

Underbara bilder Anna-Karin! Tänk så gott blommor gör för både kropp och själ. Man kan ju inte annat än le med hela ansiktet.

Här i söder har vi haft strålande solsken idag och tvåsiffrigt på termometern. Vilken lycka! Då gör det inte så mycket att jag ligger nerbäddad i soffan och snorar.

Ta hand om dig du fina och ha en strålande vecka.♥

Kram Lotta

Kristinas oas sa...

Så fina körsbärskvistar du har att titta på! I brist på vårblommor i rabatten är det definitivt ett bra substitut. Påminner mig för övrigt om att jag har glömt ta in magnolia och driva.
I år har vi ju inga jättesnödrivor som ska smälta bort, så låt oss hoppas på mycket sol nu i veckan så våren går framåt överallt.
Kram Kristina

Meta sa...

Magnolia är en verklig önskeväxt hos mig på kolonin, än har jag ingen bra plats men jag har planer. Set är ju bara så härligt att se bilderna på dina kvistar det får mig ett steg närmare våren.
Ha en fin vecka
Kram Meta

Charlotta sa...

Vilket bra tips att driva fram riktiga vårtecken inomhus. :)
Härlig vårkänsla!!!

lavendia sa...

Så fina de är dina körsbärsblommor. Skulle ju vara spännande med magnolia, fast jag vet inte om jag skulle våga klippa av den.

Annika sa...

Så härligt sätt att få fuskstarta våren lite med blommande kvistar inomhus! Körsbärsblom är bedövande vackert!
Här har solen strålat idag (så gott den nu kan i februari) så jag har längtat hem från jobbet hela tiden. Nu vill man bara skrutta runt utomhus och leta vårtecken! :)
Ha det gott!
Annika

Rost och rädisor sa...

Härliga vårbilder och tänk vad några kvistar kan pigga upp! Snart blommar alla fruktträden och ljuvligheten vet inga gränser

Ha det fint

/Anette