tisdag 4 februari 2014

Att hålla humöret uppe

Sådana här gråtrista dagar som det är i början av februari gäller det att hålla humöret uppe. Hur gör man det bäst om inte med blommor i glada färger?  Just nu blommar det faktiskt lite överallt är i mitt kök och jag är nog extra glad över mönjeliljan, Clivia miniata eller klivia som den också kallas. Klivia är mycket lättskött och det är nog en förutsättning här hos mig. Jag är fruktansvärt dålig på växter inomhus. De bara dör för mig. Har förstått att det är fler trädgårdsbloggare än jag som har samma tendenser. ;)
Lättare (och roligare) med växterna utomhus.
Andra lyckopiller är tulpanerna. Och de spirande lökarna av krokus, iris och stjärnlök. Tänk... vad skulle man göra utan tulpaner och andra lökväxter så här års?
Tusen tack för alla råd och tips angående golv till köket i tidigare inlägg. Det lutar åt alternativ nr 2. Behålla och slipa om den gamla parketten och lägga in annat golv i kök och hall. Nu återstår bara att komma fram till vilket typ av golv vi ska lägga ... ;)


Ha en fin vecka!12 kommentarer:

Meta sa...

Det var ett bra val lycka till. Jag hade valt klinker, lätt att hålla rent och snyggt.
Ha en fin dag
kram Meta

Veronica sa...

Jag lider oxå av problemet med inomhusväxter. Klivian dog direkt och nu har jag tom. lyckats avliva mina vårlökar som jag satt i krukor!?? Det bidde inga vackra pärlhyacinter eller scilla! Jag sätter dom i trädgården istället så kommer de nästa vår :)

Kramar och nu är det på andra sidan bröllopsmässan och det är dags att prata ihop oss ;)

Malin - I min trädgård sa...

Vad fint och blommande det var hos dig. Här är nästan allt dött. Tur att dottern fyllde år i helgen så vi fick in lite snittblommor åtminstone :).

Lycka till med golvvalet!

Anonym sa...

Här kommer ett kanske udda tips. Lägg in ett brädgolv och måla det med ett passande mönster. Själv har jag inte tröttnat på mitt ( typ 25 år...). Ibland får man bättra det lite men det är lätt. Bilder ligger hos mig men lite dolt helt i ovankant under rubriken Hundar- det är då mobilen riktas mot golvet;). Ja, man kan tro att jag bygger bloggen som ett dataspel- med lite extra för den som orkar leta...
Lycka till vad ni än väljer!

Cecilia i Hillsjöstrand sa...

Nu blev jag förvånad - tuggar inte dina katter på dina inomhusväxter, som vårlökar etc?

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Så fräscht och fint vårfönster du har! Härligt med dina djupa fönsternischer. Är också en som är riktigt dålig på krukväxter… Dina ser mycket välmående ut dock tycker jag!!! Åh vilket härligt brunt collage du gjort. Älskar 'bruna' blommor och blad i trädgården. Så fint att vara igång med sådderna redan. Jag ska starta i det lilla alldeles strax. Men i växthuset blir det inte förrän i mitten av mars.

Lycka till med golvvalen!

Kram, kram

Luna EK sa...

Klivia är en för mig nostalgisk och härlig humörhöjare på vintern. Just nu har jag ingen, måste genast åtgärdas. Härligt fönster du visar.
Denna veckan går att läsa mer om Feng shui tips för trädgården 2014 Jag skriver ett inlägg om dagen faktiskt.
Luna

Marianne sa...

Fint!...du vet väl att det finns flera sorters Clivia!? Sådana som jag kan börja samlar på växtsläktingar bara för att dom finns, jag vill väl hålla ihop familjen!

Annika Christensen sa...

Det är en underbar tid för blommor inne. Till sommaren har jag nästan inget inne bara buketter från trädgården typ.
Allt gott
Annika

Rost och rädisor sa...

Håller med dig om att det är svårare med inomhusväxter. Inte ens clivian blommar just nu. Så fint i ditt fönster med tulpaner och krukväxter. Man blir så glad!

Trevlig helg

Katarinas trädgård sa...

Jag har inga krukväxter, det går bara inte! Förutom mina 36 myrtenträd, men de står ju svalt och då är det en helt annan sak. Tur att det finns tulpaner och köpelökar, annars skulle vi nog inte klara januari och februari. Men det ser ju så bra ut i dina fönster, klar vårkänsla!
Kram
Katarina

Carina sa...

Kikar bara in för att önska en fortsatt skön helg!
Kram