torsdag 16 maj 2013

Trädgårdstiden börjar nu!

Just precis nu faktiskt. Sitter på tåget på väg till Stockholm för att sen ta båten vidare till Tallin och växtmarknaden i Türi. Har aldrig varit där så det ska bli himla spännande att se hur resan utvecklar sig. Åker på en gruppresa anordnad av Svensk Trädgård. Ikväll ska vi bland annat lyssna på föredrag av Gunnel Carlsson och Gunnar Kaj.


Enda vemodiga är att missa det som händer i trädgården. För det händer något
precis hela tiden. Jag förstår att jag inte är ensam om att gå runt runt
i en evig loop för att se vad nytt som kommit upp. Nästa vecka bär det av till London och Chelsea Flower Show. Ska spendera en hel dag tillsammans med bästa Hélena/Bland rosor och bladlöss och jag längtar verkligen tills vi är där. Dessutom hoppas jag hooka upp med Bettina/Bettinas Blad och Veronica/Sanda Cottage och kanske någon mer? Vi är där under torsdagen.En av de växter som jag ivrigt väntat på är kobrakallan.
Och i år kommer det inte bara en utan hela fem små kallor. Lycka!


Helgen efter har vi växtloppis här hemma i Hillevik. Det kommer bli nytt rekord i försäljare i år. Just nu är 10 bord bokade av olika trädgårdsentutiaster. Jättekul!Vårens första lite större projekt är nästan färdigt. Vi har byggt nya odlingslådor i köksträdgården. Behöver jag berätta att jag är MYCKEYT nöjd med resultatet. Tre på plats - två kvar. 


Och som grädde på moset åker jag och Hélena till skåne på roadtrip för att hälsa på bloggare helgen efter. Som sagt - trädgårdstiden börjar nu!

Ha en fin avslutning på veckan! Det tänker jag ha!

Kram,


9 kommentarer:

Hélena sa...

Vad snyggt det blev med lådorna! Förstår att du är nöjd :-) Kan inte fatta att vi strosar runt i ett lätt regnigt London om en vecka. Lycka!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Anna Vattenkanna sa...

Ojdå - här var det en som ska ut och flyga och fara. Och bara till roliga ställen dessutom låter det som. Avundsjuk? Jag? Neee. Önskar dig trevliga trippar både dit och hit.

Kram

Om Ett Hus sa...

Åh så fin första bilden var!! :) vad är det för blomma? Kram

Trädgården på Höjden... sa...

vilka underbara trädgårdsutflykter. och så kommer du och hélena ju hit dessutom! ska bli så himla kul att ses
kram åsa

Marianne sa...

Pulsatilla? Mina odlingslådor är på plats, svartmålade och planterade med rosenbönor, Fritillaria pallidiflora och några andra lökväxter på tillväxt. jag är på Chelsea på söndagen....handla nja ja!

Carina sa...

Så roligt att komma iväg på det där viset:) Att resa är underbart!
Vad snyggt det blev med odlingslådorna....kanske skulle tänka på det...hmmm....får nog visa herr´n i huset detta....
Ha det alldeles underbart härligt och roligt½!
Kram

Ulrika sa...

Supersnygga lådor blev det! Trädgårdsresor är inte så dumt, ska själv på en imorgon....men är rätt avis på den där Londonresan!

Hare så himla kul!

Kram Ulrika

Isas Trädgård sa...

Så fina dina odlingslådor blev !
Längtar också till London .. vi (jag och maken) har biljetter till lördagens Chelsia flower show. Kan knappt fatta att det är redan nästa vecka !
Trevlig resa !
Kram/Isa

Snäckskalsdalen. sa...

Så mycket roligt du har på gång! Lycka till med alltihopa och glöm inte kameran en enda sekund!
Agneta kram