lördag 25 maj 2013

Favoriter från CFS, (del 1 Best in Show, rosor och clematis)

Det fanns som sagt hur mycket fint som helst på Chelsea Flower Show. I det här inlägget tänkte jag börja visa några av mina favoriter från Paviljongen. För att det inte ska bli världshistoriens längsta inlägg tänker jag dela upp dem i flera delar.

Först ut blir riktiga Show Offs. Sådana där rosor och clematis som inte riktigt går att få till hemma. Håll till godo. The Best of the Best. Enligt mig i alla fall... ;)

Rosor
Först ut är rosen 'Alissar Princess Phoenicia', också känd under namnet Harsidon. Visst är hon en riktig skönhet. Ser nästan ut som en ithohybrids-pion. Dessutom ett riktigt snyggt bladverk.

Nästa snyggros var 'Our Beth'. Så ljuvligt söt. Som en gammaldags puderpuff.Ljuvligaste doften hade 'Leander'-hybriden 'Boscobel' från Austin. Skulle kunna sniffa på den i timmar. Även om ni alla känner igen favoritrosen 'Munstead Wood' från Austin så kan jag inte låta bli att visa den också. Den är bara så himla maffig. Men min absoluta favorit den här gången blev 'Hot Chocolate' från Harkness. Undrar just om inte den skulle passa perfekt i bronsrabatten... ;)

Clematis
Bland alla clematis som jag gillade blev nog 'Vienetta' favoriten. Är riktigt förtjust i fyllda clematis så den här gick rätt in i hjärteroten. Visst är den fin med sin gröna knapp mot det vita och lila?

Utvalda till Best in Show av RHS blev den cerisknalligt fyllda 'Kaiser' och den mer återhållsamma 'Lemon Dream'. Båda kan få flytta hem till mig. 


Best of the best
Det allra bästa med hela mässan var ändå att få dela den med någon som uppskattade den lika mycket som jag gjorde. Att vi sen tycker nästan exakt lika om allt gör inte saken sämre. Tack bästa Hélena för att jag fick hänga med dig!Till sist vill jag påminna om nästa helgs växtloppis och vårmarknad i Hillevik. Som det ser ut nu blir vi fler försäljare än någon gång tidigare.
Det kommer att finnas massor av växter av alla dess slag. Se bara den HÄR gedigna växtlistan som Anette på Solbacken har lagt upp. Anna Karin Bodell kommer med sina fina pelargonhyllor, Eva Blanck kommer med sina snygga växtstöd av armeringsjärn, jag kommer med annorlunda tomat- och chiliplantor. Vill du också ha ett bord så hör av dig till mig på ak@landetkrokus.se.

Pappa Bengt har lovat att baka en hel del spännande nyheter. Det kommer även att finnas möjlighet att handla Gästriklands landskapskaka.

Hoppas vi ses!

Varmt välkomna!


10 kommentarer:

Hélena sa...

Ha ha ha ha, jag ser mer galen ut än vanligt :-D Underbart! Undrar om jag skulle ha blivit utslängd om jag tog en. Tack själv, helt underbart att gå med dig. Vi har inte bara samma längd vi har samma tempo också :-) Ser verkligen fram emot vår roadtripp. Då får nog allt trädgårdsägarinnorna hålla hårt i sina gubbar :-)
Bamsekramar bästa du!
Hélena

Sabelhagens Olivlund sa...

Så fick jag flera nya favoriter:) Så vackra bilder!!
Det är en härlig resa du gjort med trevlig sällskap.
Kram maria

Carina sa...

När man tittar på dina bilder så önskar man ju bara att det fanns "doft-dator" också, så man kunde känna de där ljuvliga dofterna från rosorna....

Marina sa...

Underbara rosor alla du visar men den första - helt perfekt i mina ögon. Vill ha!

Här regnar det idag så jag småpysslar med lite nödvändigheter här inne i väntan på uppehåll.

Kram

Katarinas trädgård sa...

Hjälp så mycket fint på CFS! Jag vill också åka! Men att titta på dina fina bilder är ju nästan som att vara där. Minus trängseln!
Kram
Katarina

Malin - I min trädgård sa...

Vilka sköningar! Vienetta var ju verkligen en goding...

Låter som ni verkligen har haft det bra och har blivit inspirerade. Tack för att du delar med dig!

Kram Malin

Bettina Bäck sa...

Kul att träffa dig igen! Galet roligt och för mycket av allt på Chelsea, har inte ens hunnit börja sortera mitt huvud än känns det som. :-)
Kram!

Inger sa...

Vilken lyx att få se så mycket vackert och dessutom träffa roliga människor. Lycka till med växtloppisen, som du vet kan jag tyvärr inte komma.
Kram

JennieS sa...

Uuuuunderbara bilder! Tack för att du delar med dig, superkul:) kram

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka underbara bilder, så vackert! Och kul att gå med en väninna!
Agneta kram