onsdag 3 oktober 2012

Månadsbilden oktober

Helt galet vad tiden går fort. Idag är det dags för ny månadsbild igen. Och nu är det även dags att byta vy. Det har faktiskt gått ett helt år sen jag bytte förra gången   
Bilden ovan visar hur det ser ut just nu och bilden nedan hur det såg ut för ett år sedan. Har det hänt något då under det här året? Ptja... inte jättemycket kanske det ser ut som. Men kikar man lite närmare har det dykt upp en rosenspalje mitt i bild tillsammans med klätterrosor och en purpurapel, en guldrabatt längst till höger, en rosenrabatt med låg häck längst till vänster och längs med hela huset finns det numera en skuggrabatt med woodlandtema och klätterstöd för fler olika sorters clematis. Så ptja... en hel del faktiskt! :)
Som sagt. Då var det dags för byte av vy. Under närmste året kommer ni återigen att få kika närmare på hur förrådet ser ut under året. ;)

Bilden är tagen från vårt köksfönster och jag valde den här vyn av två orsaker. Dels hoppas jag få till en månadsbild när honungsrosen blommar för första gången. Hoppas, hoppas den blommar nästa år! Och dels ligger ett av nästa års stora projekt inom vyn.
Rakt framför er har ni min lilla, lilla rosengård. En dag när jag stod och kikade ut genom köksfönstret såg jag att det faktiskt skulle funka bra att bredda den en meter och låta den följa med runt staketet på altanen. På så vis får jag plats med mååånga fler rosor. ;) Det är också precis där som jag ska ha min rosengång. Med klättrande rosor från ena hållet och bönor från det andra. På så sätt kommer jag att knyta ihop rosengården med köksträdgården. Vad tror ni om det? 


Kram, 

12 kommentarer:

Ulrika sa...

Så snyggt du har det! Jag tycker det låter som en bra idé med en rosengång, kommer att bli snyggt!

Kram Ulrika

Lotta sa...

Så vackert ni har det, fin trädgård och vackert hus! Det blir kul med månadsbilder från ny vinkel.
Må så gott.
Lotta

Inger sa...

Hej Anna-Karin,
en rosengång är en strålande idé, tycker jag, ska bli kul att följa utvecklingen... och snart är din portal alldeles för liten för honungsrosen. Det har ju hänt mycket i din trädgård senaste året.
Kram

Lantligt i Smultronbacken sa...

Som vanligt kikar jag in hos dig och njuter av de vackra bilderna av er underbara trädgård. Är säker på att det blir bra med roserna tillsammans med köksträdgården. Det blir ju bra allt du gör:)

Kram Teres

Hélena sa...

Låter som en strålande plan Sickan! För vem vill inte ha fler rosor. Det är inte klokt vad mycket som har hänt under det här året, du har verkligen legat i. Kom på besök i helgen, det skulle vara så himla roligt. Har skickat meddelande på FB :-)
Kram Hélena

Livet på solsidan sa...

Det tror jag är en toppenidé. Kör på den!

Nog ser man att det hänt grejor på bilderna! Ser också att du klippt lavendeln. För det är lavendel va? Jag brukar klippa min på våren, men det kanske funkar lika bra på hösten? Det ser så ordentligt ut när den är klippt. Snyggt!

Kram Tamara

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Oh.... rosor kan man inte ha för många av :-)) Jag är så imponerad av er som lyckas med att att ta månadsbilder. För det är så roligt att se sådana. Har också planterat honungsros som jag ser fram emot att få se i blom.

Kram
Charlotte

BLOMSTERDESIGN sa...

Du har alltid så fint i din trädgård och huset är också vackert! Ha en fortsatt bra vecka! Kram Therese

Felix sa...

Det har ju hänt mycket på ett år! Blev fint med lite flera rabatter och spaljén.

Hösthälsningar
Elisabet

Annika Christensen sa...

Hösten är ju härligt om det inte blåser och regnar...
Ja tiden går alldeles för fort.
10 dagar i veckan skulle man ha. Och av dem skulle man vara ledig 5.
Fint har du det i din trädgård som vanligt.
Allt gott
annika

Törnrosa sa...

Trösterikt att få se dina fortfarande somriga bilder. Och fint har du det.
Hej från Törnrosa

Helt enkelt hemma hos mig sa...

Månadsbilder är kul att följa. Har själv haft den tanken men hur ska jag komma ihåg. ?. Rosengången kommer att bli toppen. Jag har precis påbörjat min rosenrabatt. Händer inte så mycket nu. Väntar på rosleveransen från Flora linnea. Har bara beställt rosor som doftar :-)
/ Sylvia