tisdag 9 oktober 2012

En helt fantastisk trädgårdshelg

Det blev en riktig trädgårdshelg. Även fast jag inte var en endaste sekund i min egen trädgård. Helgen spenderades i Stockholm med besök hos kära syster. Hon är inte det minst intresserad av trädgård. Vet man det är det ännu mer imponerande hur mycket tid hon lade på att kika på växter, diskutera träd och bedöma rosor och perenner tillsammans med mig.


Höstfeeling i BergianskaEftersom syster bor vid Brunnsviken är det gångavstånd till flera pärlor. I lördags var vi till Ulriksdals handelsträdgård. Det var första gången jag var där och faktiskt kom jag därifrån tomhänt. Det berodde verkligen inte på att jag inte hittade något utan för att jag faktiskt har bestämt mig för att vänta till våren. För hit kommer jag verkligen tillbaka. Allt var hur fint som helst. Ordning och reda. Frodiga plantor och vackra arrangemang.

Fina syster i höstsolenSöndag förmiddag spenderade i Bergianska trädgården. Där har jag inte heller varit tidigare. Men oj så kul det var att ströva runt och kika på spännande träd från precis hela världen. Det slog mig hur mycket Bergianska påminner om Kew. I mindre format. Men ändå.Höstkrokusar överallt


Innan det var dags att åka hem tog jag en sväng förbi alltid lika sprudlande Hélena med bloggen Bland rosor och bladlöss. Nu har vi bara träffats ett par gånger men båda gångerna har det varit stora famnen och hon känns verkligen som en genompositiv och helt fantastiskt kreativ person. Det känns helt enkelt som om hon är en kär gammal vän.


Utsikt över sjön


Hélena, H och F bor i ett fantastiskt vackert hus med utsikt över den sjö som ligger i närheten. Huset är faktiskt nybyggt men det har massor av karaktär. Det känns på en gång när man kommer in. Man bara trivs där. Självklart speglar det Hélena och hennes familj. Det är inte svårt att känna sig välkommen där.


Goaste Hélena


När vi gick runt i trädgården och hon berättade om alla sina spännande projekt så kunde jag inte låta bli att bli lite, lite avundsjuk... Tänk så mycket roligt de har framför sig.

De har en underbar tomt och om man tänker på allt de ska göra så har de egentligen bara börjat skapa sin trädgård. Men det känns ändå som om jag ser allt framför mig. Hur det kommer att bli när det börjar ta form. Hélena är superduktig på att förmedla hur hon har tänkt och det kommer verkligen att bli en drömträdgård.


Nyplanterad kärleksört och ormrot 


Ta bara en sån sak som den helt underbara regnbågsrabatten som redan finns på plats och går från ljusaste cremevitt till mörkaste purpurrött. Den liksom böljar sig fram med det supersnygga staketet som fond. Gillar, gillar!


Snyggostaketet!


På flera ställen hittar man små installationer eller prydnadsföremål. Ser ni vattenkannan som så fint matchar dahlian som numera går under namnet Rubens Dahlia hemma hos Hélena.Den vackra trädgårdsgången


Än blommar flera rosor men det var verkligen höst när jag var där. Ljuset ville inte räcka till. Kanske berodde det på att vi satt och fikade alldeles för länge.. ;)


Tack underbara du för att jag fick komma! :) Jag kommer absolut tillbaka och kikar på dina 1000-tals tulpaner till våren!


Kramar,


5 kommentarer:

trädgårdsdrömmar sa...

Så roligt att du och Helen har fått sådan fin kontakt med varandra.Och hennes trädgård tror även jag kommer bli så fin.Hon berättar bra även på bloggen.MVH

Veronica sa...

Det är så roligt att träffa sina bloggvänner.... för mig är det nytt och jag har träffat bland annat Helena och några till och nu känns det lite sorgligt att säsongen är slut så det inte blir naturligt att åka och hälsa på i varandras trädgårdar :( Jag hade önskat hunnit till din (som du lovade ;) Men det får bli till våren!

Helenas trädgård är verkligen livfull och hon med :)

Kram

Hélena sa...

Hej fantastiska du!
Blir alldeles rörd när jag läser ditt inlägg och vad roligt det är att se dina bilder från vår trädgård. Om det är okej lånar jag gärna en bild eller två? Jag var alldeles upprymd efter ditt besök och fick en hel massa ny inspiration. Det är ju så bra att få gå runt och berätta om trädgården, få frågor och beskriva. Det är så mycket som faller på plats...eller inte gör det... när man hör sig själv beskriva ett projekt högt. Ha en underbar vecka!
Bamsekram Hélena

Ulrika sa...

Åhh vad härligt ni verkar ha haft! Jag måste försöka hälsa på några av er bloggerskor nästa år om det är någon som vill ha besök förstås!

Ha det bäst/Kram Ulrika

Ruben sa...

Förstår att ni hade trevligt, och att du njöt av både trädgården och huset!! Och av "min" dahlia, förstås! ;-)

Ha det gott!
/Ruben