torsdag 4 oktober 2012

Eftersläntare

Fint folk kommer sent säger de. Men hur fina är ni på en skala!? Hur länge ska man behöva vänta på att ni börjar blomma? Envisa blomster! Det är höst nu.
För afrikanska liljan är det dags att flytta in i vinterförvaringen. Vilken dag som helst. Men se här! En liten, liten blomma är på väg att slå ut. Den första för i år.
Anemonen kanske kom i jorden lite väl sent i somras. Det erkänner jag. Men är det verkligen dags nu? När frosten är på väg?

Av mina doftliljor har inte en endast slagit ut. Men nu står de i full knopp. Funkian 'Guacamole' delade jag förra hösten till flera nya plantor. Alla står i knopp. Ingen vill blomma. Det frösådda lilla lejongapet 'Regal Red' hittar jag överallt. Idag slog första blomman ut. Till och med änglatrumpeten har fått knoppar. De första någonsin. Jag och datura-släktet kommer inte överens. Det har jag berättat TIDIGARE.
Några som (faktiskt) har bestämt sig för att blomma är grekvädden som jag sådde i våras och förra årets frösådda syrenbuddleja. Färgklickar i det annars så dystra oktobervädret.
I morgon åker jag till syster i Stockholm. Hoppas jag kan lura ut henne på någon trevlig utflykt med mycket blomster. ;)

Kram,


5 kommentarer:

BLOMSTERDESIGN sa...

Ibland är det konstigt med blommor. Jag har också några blommor (rosor) som är sena. De har knappt blommat i sommar men nu är där massor av knoppar. Så fint med anemoner i trädgården! Ha en trevlig tur i Stockholm!

Sabelhagens Olivlund sa...

Bättre sent än aldrig:)). Knoppen på afrikas blå lilja är ljuvlig. MIn dog i en frostknäpp i våras.
Så vacker din buddleja är. Jag köpte min i våras och har njutit av den i sommar, men nu har den lagt av. Dock kommer det massor av nya skott. Jag vet inte om jag ska bli glad eller orolig:)).
Ha det gott och trevlig resa.
Kram Maria

Veronica sa...

Jaa, så dags nu :( Märkligt, men beror ju såklart på den kalla, våta sommaren.... Änglatrumpeten kan du ställa inne om du tål doften av blommorna!? För det är ju så man "storknar" inomhus! Och du får ivarjefall en blomma på din afrikanske lilja! Det är mer än vad jag har fått någonsin fast de är 4 år gamla. Hmmpff!

Inger sa...

Mina agapanthusar har inte alls blommat i sommar, inte doftliljorna heller... måste titta ifall det är nåt på gång.
Kram

MyGarden sa...

Men så roligt att få ett gäng eftersläntrare. Och så "vårfräscha" de ser ut : -) Nu börjar det ju annars bli rätt tomt i trädgården. Jag får ut på spaning i helgen, jag kanske också har några eftersläntare. Jag hade jag hela 4 blommor i mina fyra krukor med Afrikaliljor, dock inget i doftliljorna och inget i mina två änglatrumpeter, senast jag tittade men kanske kan det ha hänt något nu?