måndag 29 oktober 2012

Vinterstängt

Nu har jag vinterstängt rosengården. Alla sommarblommor är bortstädade. Alla vårlökar är planterade. Den lilla, lilla magnolian 'Genie' är inslaget i paket och hela rabatten är omstoppad med löv som jag tiggt av grannarna. Tack J&S och C&M!


 Som det ser ut nu. 


Dahlior, rosenskära och luktärtor är bortgrävda. Egentligen kunde de ha fått stå till våren (ja, inte dahliorna då) men nu ville jag få ned en massa lökar. Och det var inte det lättaste att brotta sig fram i den där djungeln. Nu ligger hela rasket som vintertäckning istället. Som det såg ut då.

Luktärtorna har växt sig monsterstora under sensommaren. Inte många blommor men desto mer bladmassa. Någonstans där inne växer det en clematis. En gång var hon drottningen i tornet men nu känns hon mest förpassad till undersåte. Kungen tog över tronen.Luktärtsmonstret 'Kings High Scent' innan. 


Kungen är död. Nämen ser ni ..? Där bakom fanns ett hus. 


Vi passade också på att utfodra våra små kompisar. Ett av luktärtstornen fick bli ett tillfälligt fågelmatstorn.

Sov nu sött små rosor, perenner och magnolia så ses vi till våren igen!
Gillar kalla torra dagar så här års. Men nu kommer regnet som det verkar. Burr.


Glada trädgårdshälsningar!
5 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Vad du har jobbat och vad det har växt, luktärtskungen är enorm:)). Söta dom är blåmesarna:)).
Ha det gott.
Kram Maria

Anna Vattenkanna sa...

Du har då legat i och fått ordning på torpet - nej, jag menar trädgården :-)

Gulligt litet magnoliapaket.

Kram

Tant Otteskrufv sa...

Ja nu är det nattinatti överallt. Men ser vi bara till att ha det roligt så går tiden fort till de vaknar igen de småliven :)

Isas Trädgård sa...

Här har jag nattningen kvar .. löven står i säckar som jag fått från grannen och en förkylning kom i vägen. Men nu i dagarna skall det bli av att bädda in trädgården och säga god natt !
Måste kännas skönt för dig som har det avklarat !
Ha det så gott !
kram/Isa

Monica sa...

Hej! Jag har precis hittat din blogg, mycket trevligt, hit kommer jag att återvända! Jag får en fundering när jag kikar igenom dina bilder, vad säger grannen som helt plötsligt fått en så fantastisk trädgård bredvid sig?!