onsdag 8 augusti 2012

Och regnet bara öser ned ...

Även idag regnar det, just nu ösregn! Idag hade vi i alla fall sol i några timmar på förmiddagen. Men igår strilade det ihållande precis hela dagen. Hoppas nu att det klarnar upp inför helgen.
Årets sista projekt färdigt
Sista projektet för sommaren gjordes färdigt i går kväll. Två spaljéer av sly har flätats. Dels för att dölja den inte så jättesnygga vattenslangen och dels för att få lite höjd i rabatten. Har en tanke om att låta en klätterväxt slingra sig upp. Vilken det blir har jag inte riktigt bestämt än. Har en hundrova som jag fått av Anna/Vita rosor och fögätmigej som bestämt ska få flytta dit till våren men något mer ska jag nog hitta på.

Det som också saknas är en vattentunna för att ta hand om delar av det regnvatten som öser ned. Om vi skulle försöka ta hand om allt vatten från vårt gigantiska tak så behövs det mer än en tunna ... :)
Här ser ni lite tydligare vad som är gjort i den före detta fulhörnan. Närmast huset har jag grävt ut en "dräneringsränna". Den är stensatt och fylld med grus. Rabatten har utökats en hel del och en halvmåne av grus är fixad för att få plats med tunna och för att kunna hämta vatten vid slagen utan att det blir problem. Övre bilden är från 4 juni i år. Nedre bilden är från igår. 
Idag har lokalpressen varit här. Under de två timmar som solen strålade. Himla skoj var det för reportern (hej Monica!) var så kunnig och intresserad av växter och trädgård. Ska bli roligt att läsa reportaget som kommer på söndag.
Tack också för alla glada tillrop - både här på bloggen och på fb - om den öppna trädgården. Det ska verkligen bli himla skoj. Och till er som gärna hade velat komma men inte kan. Hoppas, hoppas att vi ses en annan gång. Om inte i Landet Krokus så kanske någon annan stans.

Kram,

7 kommentarer:

Anette sa...

Du har fått till det precis så som du beskrev. Snyggt!
Jag har just bokat in besökare på söndag, få se om fler hör av sig.
Här är vattenfyllda diken i rosengården, rosorna badar och gräsmattan är mättad. Hoppas det torkar upp till helgen hos både dig och mig.
Nu ska jag bara jobba to. fm.
Finns lite som jag vill fixa till.
/Anette

Anonym sa...

Jösses, så snyggt det blev i din hörna! Och så fina spaljéer du gjort! Själv är jag mest nervös för min medverkan, och det blåser halv storm här så det är ingen idé att fixa för mycket innan den bedarrat heller. Hade jag inte varit med själv hade jag varit beredd att åka lååångt för att få se din trädgård. Den är bara så vacker!

Stort lycka till! Kramar från Hanna

Trädgården på Höjden... sa...

Supersnygga spaljéer du flätat. de gör sig så bra mot den vita väggen. Så himla kul att se före/efter bilder. Tröttnar aldrig. Skulle så gärna kommit och kikat i din fina, fina trädgård i helgen. Hoppas vädrets makter håller sig på solsidan så att alla ni som medverkar får visa era trädgårdar i bästa trädgårdsvädret.
Kram Åsa

Sabelhagens Olivlund sa...

Så snygga spaljéer! Och vad fint det blev med gruset och den nya rabatten.
Lycka till på söndag. Jag är på landet och firar ett år äldre den dagen:)).
Kram Maria

Spirande grönt - sa...

Snyggt flätat!

Ha det gott,
Rebecca

Anna Vattenkanna sa...

Så fint det blev - före- och efterbilder är bara superduperroligt att se.

Lycka till på söndag och hoppas att regnet inte öser ner just den dagen.

Kram

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Men så fiiiint det blev!!!! Supersnygga spaljéer. Smart att dölja vattenslangen så och att få upp höjden som du säger. Mycket snyggt. Å så läckert och praktiskt med grushalvmånen också.

Oh. så kul med tidningen!!! Hoppas nu regnet lugnar ner sig inför helgen!!! Stort lycka till!

Kram
Charlotte